Nofaptan midir bilmiyorum çünkü dökülme karşıtı şampuan kullanıyorum ondan olabilir. Bir de saçım çok uzun benim kıvırcık ondan dolayı sürekli kopuyor.MaşAllah ne güzel.
Nofaptan midir bilmiyorum çünkü dökülme karşıtı şampuan kullanıyorum ondan olabilir. Bir de saçım çok uzun benim kıvırcık ondan dolayı sürekli kopuyor.MaşAllah ne güzel.
Bizzat deneyimledim. Nofap saç dökümümû durdurdu.Saçları dökülen genç birisi olarak, bu konu hakkında baya araştırma yaptım ve DHT (DHT : dihidrotestosteron , testosteron hormonunun aktif versiyonu ,saç dökülmesinden sorumlu tutulan hormon) hakkında bilgiler edindim. Kısaca söylemek gerekirse : fazla testosteron (Nofap yapmak, PMO yu durdurmak) daha fazla DHT ve saç dökülmesi anlamına gelmiyor. İşte nedeni :
Testosteron DHT ye 5-alfa-reductaz enzimi tarafından dönüştürülür. Nofapa başlamanın testosteron yüzdenizi artıracağı için DHT oranını artırarak saç dökülmesini artıracağını düşünenler var. Aksine DHT ye dönüşüm fazla testosteron değil dopamin dalgalanmaları nedeniyle olur.
Her PMO yaptığınızda beyninizde hızlı bir dopamin yükselmesi olur ve hemen ardından dopamin oranı tekrar düşer. Orgazmla birlikte Prolaktin hormonu serbest bırakılır. Prolaktin saç dökülmesine dolaylı yoldan sebebiyet verir. Prolaktin , testislerde 5-alfa-reductaz enzimini aktifleştirerek testosteronların DHT ye dönüşümünü başlatır. Kısacası mekanizma şöyle işliyor:
Dopaminin yükselip aniden düşmesi ( PMO) --> Prolaktin Salınımı --> 5-alfa-reductaz enziminin aktifleşmesi --> Yüksek oranda Testosteronun DHT ye dönüşümü (Kanda Testosteronun azalması ve DHT nin artması.) --> Saç dökülmesi
Evet PMO saç dökülmesine sebebiyet verir.
Eğer benim yazdiklarim için bunu diyorsan sence neden fikrini belirtir misin?Hiç iyi bir fikir değil!!
knk bunu ben kendi fikrim olarak sundum yanlış anlamayın yani bunu tavsiye etmiyorum tabiYazdığın bir cümleyi kopyalayıp cevapla dedim olmadı.guzel yazmissinneline sağlık
Sadece sondaki "Ek olarak dersler sinavlar yaklastikca da nofap yapmak istemiyorum irademi cok zorluyor.Bomboş bi vaktim tatilim oldugunda nofape baslicam ve bunu test edicem" sözüne hiç iyi bir fikir değil demek istedim
Tabi sıkıntı yok.bircok kişi yaşıyor.knk bunu ben kendi fikrim olarak sundum yanlış anlamayın yani bunu tavsiye etmiyorum tabi
ancak önemli bir sınavım yaklaştığında nofap yaparsam hiç bir şeye odaklanamadığımı farkettim ondan yani.
dostum bunun için genetik dökülmesiolan birisinin yaklaşık 6-7 ay nofap yapması ve bunun sonuçlarını before after şeklinde atması gerek.Mastürbasyon yapmak saç dökmez. Bununla ilgili bir bulgu yoktur olacağını da zannetmiyorum, büyük çoğunlukla genetik olmak üzere ilaçlar, kimyasal maddelere maruz kalmak ve hormonal problemler buna sebep olur. Eğer şikayetiniz varsa doktora danışınız.
dht ile bağlantılı değil demedim ki zatenMast. yapmanın veya nofap yapmanın saç dökülmesiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Saç dökülmesi Dht ile bağlantılıdır kimi insanlarda daha fazla salgılanır bu yüzden saçları dökülebilir.
Seni anlıyorum lakin bahsettiğin bu şey düşünceden öteye geçmez, saçma sapan reddit community gibi varlıkların laflarına itibar etmeyiniz. Sorun belli çözüm belli doktora danışınız gerekli tedavi ve yöntemi onlardan başkası uygulayamaz.dostum bunun için genetik dökülmesiolan birisinin yaklaşık 6-7 ay nofap yapması ve bunun sonuçlarını before after şeklinde atması gerek.
redditte bununla ilgili evet saçımın dökülmesi durdu kaşıntısı durdu vs diyen var ama şu konuda haklısın before after fotoğraf yok.
ama ben döktüğünü düşünüyorum şu konuma bakabilirsin orda da anlattım
Saç Dökülmesi Ve Nofap
Öncelikle arkadaşlar max 10-15 günlük nofap girisimlerim olduğu için kendimde bu etkiyi gördüm diyemiyorum.Ancak dediklerim sizin de aklınıza yatacaktır bence.Bu işin bana kalırsa ilaçsız çözümünü çözüm olmasa bile yavaslatici faktörünü soyleyecegim. Şimdi mastürbasyonun saç döktüğünü genetik...neverfapturkiye.com
saçma sapan reddit community gibi varlıkların laflarına itibar etmeyin diyosun ama burası da o tip bi topluluk sonuç olarakSeni anlıyorum lakin bahsettiğin bu şey düşünceden öteye geçmez, saçma sapan reddit community gibi varlıkların laflarına itibar etmeyiniz. Sorun belli çözüm belli doktora danışınız gerekli tedavi ve yöntemi onlardan başkası uygulayamaz.
Değerli dostum, bunlar sadece insan tecrübesi herhangi bir bilimsel açıklama değil olamaz da. İnsan neye itibar edip etmeyeceğini kendi seçebilir bu kimseyi ilgilendirmez o kişi neye isterse uygular. Birçok insanın etki görmesi doğru bir korelasyon değildir ve bir şeyi açıklamada yetersizdir. Eğer her etki gördüğünüz şeylere "ah evet adamım doğru yoldayız" kafa yapısında olacaksanız bilimi, bu alanda uğraşanları ve bilimsel çalışmaları umursamayın, karar sizin.saçma sapan reddit community gibi varlıkların laflarına itibar etmeyin diyosun ama burası da o tip bi topluluk sonuç olarak
o zaman burdaki laflara da itibar etmeyelim o zaman
o kadar insan bu tip etki gördüğünü söylüyorsa bunun üstüne düşünülmesi gerekmez mi