Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mücadele Günlüğüm

Desert eagle

Yeni Üye
burayı uzun zamandır takip ediyorum ve artık günlük olarak yazmak istedim sürecimde yaşadıklarımı ve hissetiklerimi

Mevcut durumum genel olarak kötü şuan sıralamak istemiyorum ama kötü durumdayım geçen hafta ailemle kavga ettim ben üniversite okuyorum önceki senelerde de mezun senem oldu,12.sınıfta açık öğretime geçmiştim bu dönemdede arkadaşlarımla görüşmediğim için genel olarak evde oluyordum ve bundan dolayı ev işleri temizlik vs market pazar alışverişi bana kalıyordu bende itiraz etmemiştim çünkü bence herkes çalılıyorsa bu işleri önüne gelen müsait olan yapar ama zamanla beni sömürmeye başladılar yani evde olmamı ön göstererk evdesin yap veya niye yapmadın gibi şeyler uzar gider burasıda kısaca böyle ve son 2 senedir okuyorum haftada 4 gün okula gidiyorum onun dışında evdeyim 3 ay önce sporuda bıraktım ora ayrı bir serüven o kısmı sonra anlatıcam ve bana bu işler benim görevim zorunluluğum gibi davranmaya başladılar bende kavga ettim şuan ailem ile aram kötü

bağımlılıklarıma gelecek olursak
Maladaptive daydreming
Pmo
Bu ikisi benim hayatımı mahvetti uzun zamandır var ve en son 3 sene önce 90 günlük bir sürecim olmuştu ilk ve son bu kadar uzun ve çok iyi bir süreçti aşırı iyiydi ve çok güzel çok iyi sonuçlar elde etmiştim ama o xamanki şevki isteği hırsı bir türlü bulamadım bulamıyorum bakıcaz artık mücadeleyi bırakmayacağım

Ramazan ile birlikte başlamıştım defalarca relapse oldum ama mücadeleyi bırakmayacağım devam edeceğim

Desert eagle

Yeni Üye
7 mart cumartesi

30 sayfa Kuran meali okudum
2,5 saat ders çalıştım
Sabah namazı hariç bütün vakitleri kıldım
Youtubeden videolar izledim
Cs oynadım biraz

Telefondan uygulamaları sildim bilgisayardan veya tarayıcıdan giriyorum

Gün tutmuyorum inşallah hedefim bu bağımlılığı tamamen hayat boyu bırakmak

Bende durum biraz ters üzgün olunca veya yeniden başlarken iyi başlıyorum ama ileri zamanlarda etkiler hafiflemeye başlayınca morelim düzelmeye başlayınca duramıyorum ve relapse oluyorum inşallah bu durumu atlatacağım

Desert eagle

Yeni Üye
24 mart salı

7 Mart’tan bu yana bir gelişme yok. Bozdum, yeniden başladım vs. Bugün sanırım 18 saat oldu. Anladım ki bu iş böyle; o akış hâline bir anda gelinmiyor. Mücadele edeceksin ve bir gün bütün yollar açılacak. Ben de şu an herhalde o aşamadayım.

6 Haziran 2023 tarihinde, kendime sinirlenerek bırakmıştım. Maladaptive daydreaming yapmamak için kulaklığımı kırmıştım. Bu arada açıklayayım: Bu MD dediğim şey, bazen 2-3 saat hatta daha fazla sürebiliyor. Odaya girip, sanki hayalimi yaşıyormuş gibi hareket ediyorum; müzik eşliğinde hayal kuruyorum. Yani kafada kurulan basit hayallerden değil, daha ileri bir seviye.

Bıraktığım tarihten öncesine gidersek, 6-7 aylık bir süreçte hatırladığım kadarıyla aynı şekilde mücadele ediyordum ama kendimi durduramıyordum. Günlerim MD ve PMO ile geçiyordu. Okulumu da açık öğretime almıştım. Hayatımda sadece spor vardı, onu hiç bırakmamıştım. Aynı zamanda bağımlılıklarım devam ediyordu… ve o gün geldi.

6 Haziran 2023’te bir sinir krizi yaşadım ve kulaklığı kırdım. Süreç böyle başladı. İlk zamanlarımı çok iyi hatırlıyorum: Neredeyse yataktan hiç çıkmıyordum. Sadece mecburi günlük işleri yapıyordum. Vaktimi sosyal medya ve bilgisayarda geçiriyordum. Bunun yanında spora da yüklenmiştim; sabah koşu, akşam salon.

Dürtüler ve krizler geliyordu ama ne kadar zorlansam da kendimi tutuyordum. Çünkü içimde tarif edemediğim bir hırs oluşmuştu. Yaklaşık 3 hafta sonra bu dürtüler azaldı. Artık kendimi iyi hissetmeye ve geliştirmeye başlamıştım. Bu dönem yaklaşık 3 ay sürdü. Sonrasında sekteye uğrasa da 6-7 ay boyunca hayatım iyi gitmişti.

2024 Mart ayına kadar süreçteki kadar iyi olmasa da yine de hayatım yolundaydı. O dönem spordan para kazanmaya bile başlamıştım. Ama Mart ayında işten ayrıldım ve sonrasında hayatımı toparlayamadım.

Bunları 18 yaşımda yaptım. Şu an 21 yaşındayım ve kendimi berbat durumda hissediyorum. Ama mücadeleyi bırakmayacağım.

O süreçte PMO konusunda telefondan Chrome’u silmiştim, ekstra bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Dediğim gibi, gelen dürtülere karşı çok dirençliydim.

Şimdi fark ediyorum ki o hırs ve azim bir anda gelmiyor; mücadele ettikçe oluşuyor. Devam ettikçe güçleniyor. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Selametle.
Allah, Hz. Yusuf’u kuyudan çıkardığı gibi bizi de bu bağımlılıktan kurtarsın inşallah

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
hocam selamlar md için özel olarak uygulayıp faydasını gördüğün bir şey oldu mu?

Desert eagle

Yeni Üye
hocam selamlar md için özel olarak uygulayıp faydasını gördüğün bir şey oldu mu?
Bu konu aslında biraz uzun, o yüzden kendi tecrübelerim üzerinden anlatayım. Bunun bilimsel bir dayanağı yok; tamamen gözlemlerime dayanıyor. Yazının içinde senin sorunun cevabını da bulacaksın.

Her şeyden önce kararlı bir zihin gerekiyor. Dürtü mutlaka gelecek — gelmeme ihtimali yok. Ama geldiğinde, ne kadar zor olursa olsun, hatta ağlayacak ya da kendine zarar verecek seviyeye gelsen bile bunu yapmaman gerekiyor. Eğer gerçekten kararlıysan, süreç böyle ilerliyor. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum; bu seviyeye gelmek zaman istiyor. O zamana kadar da çabalamaya devam etmek gerekiyor.

Gelelim maladaptive daydreaming (MD) ve PMO arasındaki bağlantıya. Bana göre bu ikisi aynı anda bırakılmalı, çünkü birbirini destekleyen bağımlılıklar. İkisi de beyinde benzer bölgeleri tetikliyor. Örneğin PMO’yu bırakmaya çalışırken MD yaptığında, MD bittikten sonra gerçek hayata döndüğünde o his yarım kalmış gibi oluyor ve daha fazlasını istiyorsun. Bu da seni tekrar PMO’ya yönlendiriyor. Ya da tam tersi. Bunu defalarca denedim ve her seferinde aynı sonucu aldım.

Müzik konusu da önemli. Bir süreliğine müziği hayatından çıkarmak gerekiyor. Eğer bir şey dinlemek istiyorsan, dizi veya podcast açabilirsin. Ben genelde daha önce izlediğim dizileri arka planda ses olsun diye açıyorum.

Dizi ve filmler de dikkat edilmesi gereken bir nokta. İçlerindeki senaryolar seni tetikleyip doğrudan MD’ye sürükleyebilir. Bu yüzden komedi türüne yönelmek daha iyi olabilir. Hatta mümkünse komedi dışındaki içerikleri bir süre tamamen kesmek daha sağlıklı olur.

Sosyal medyada karşılaştığın dizi kesitleri gibi içerikleri de “ilgilenmiyorum” diyerek geçmek önemli.

Yolda yürürken kurulan hayaller de bir tetikleyici olabiliyor. Ben İslam dinine inanıyorum; bu yüzden dua ve zikirle meşgul olmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Farklı inançlara sahip olanlar da kendi yöntemlerini geliştirebilir.

Toplu taşımada en iyi seçenek telefondan kitap okumak. Açık alanlardaysan tabela okumak gibi basit şeylerle zihnini meşgul edebilirsin. Alternatif olarak sosyal medyada vakit geçirmek de bir seçenek olabilir, ama dikkatli kullanmak şartıyla.

Bunlar benim kendimde gözlemlediğim şeyler ve bulduğum çözümler. Uygulama kısmında ise en başta söylediğim kararlılık henüz tam oturmadığı için genelde 3–5 gün devam edip sonra bırakıyorum. Bir de şunu eklemek istiyorum: İlk zamanlarda kendini yıpratmamak çok önemli. Yani bir gün önce 4 saat MD yapmış, 5 kez PMO yapmış biri ertesi gün spor, kitap, sağlıklı beslenme gibi her şeyi bir anda mükemmel yapamaz. Bir günde 360 derece değişim mümkün değil.

Özetle: En önemlisi kararlı bir zihin. Bunun yanında PMO ve MD’yi aynı anda bırakmak, müziği bir süre kesmek ve diğer bahsettiğim önlemleri uygulamak süreci daha sağlıklı hale getiriyor.

Desert eagle

Yeni Üye
Bugün sabah dersim vardı ancak geç kaldım. Bu yüzden sahile gidip boydan boya yürüdüm. Ortalık oldukça sakindi; kimse yoktu. Yürürken kendi kendimle konuştum, durumumu ve hayatımı düşündüm. Ardından AVM’ye gidip yemek yedim ve eve geri döndüm.

Haftaya vizeler başlıyor ama şu ana kadar sadece bir dersi zar zor bitirebildim. Sanırım benim asıl sorunum, ders çalışmak gibi sorumluluklardan kaçmak. Çalışırken sıkılıyorum ve bu da beni sürekli ertelemeye itiyor. Bugün de ders çalışmak yerine dizi izledim, oyun oynadım ve sosyal medyada vakit geçirdim.

Evde spor yapmayı ihmal etmedim. Ağırlıklarla şu antrenmanı yaptım:

• 3 set 20 tekrar squat + push press (bileşik hareket)
  • 30 şınav
  • 40 mekik
Beslenme konusunda ise şu sıralar çok düzenli değilim; ne bulursam yiyorum diyebilirim. Bunun yanında ekstra olarak kabak çekirdeği ve kaju gibi sağlıklı yağlar tüketiyorum. Takviye olarak D3K2 vitamini ve magnezyum alıyorum. Ayrıca gün içinde Beypazarı soda, limon ve tuz karışımı içmeye özen gösteriyorum.

Bugün :

• 3 litre su içtim
  • 2 avuç kabak çekirdeği
  • 1 avuç kuruyemiş
  • 2 tane Soda karışımı
  • D3K2 ve magnezyum
  • Chialı yoğurt tükettim
Ancak bunların yanında gün içinde sağlıksız beslendiğim de oldu.

Ekstra olarak fark ettiğim bir durum var: PMO’yu aşırıya kaçırdığım zaman vücudumda irinli sivilceler çıkıyor ya da burnumda ağrılı, gizli sivilceler oluşuyor. Şu anda da burnumda kötü bir sızı var, muhtemelen birkaç güne geçer.

Bugün bilgisayar başındayken dürtülerim oldu ama kendimi tutmayı başardım. Özellikle ders çalışırken ya da sıkıldığım zaman bu dürtüler daha da artıyor ve dayanmak zorlaşıyor. Bunun da zamanla düzeleceğine inanıyorum.

Genel olarak şuna inanıyorum: Hayatta hiçbir şey bir anda olmuyor. Başarı hikâyeleri genelde “bir gün her şey değişti” gibi anlatılıyor ama aslında insanlar o noktaya gelene kadar çok çalışıyor. O “bir günde olan değişim”, uzun süren emeğin sonucu. Eğer yanlış düşünüyorsam düzeltilebilir ama şu an böyle görüyorum.

Bu günlüğü sadece bir yere not bırakmak için değil, aynı zamanda aklıma gelenleri, yaşadıklarımı ve düşüncelerimi düzenli şekilde ifade etmek için yazıyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6