Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mücadele Günlüğüm

Desert eagle

Ay Yolcusu
Başkalarına ait senin de tanık olduğun utanç verici anıları hatırlamaya çalış. Hatırladıkça hepsini nasıl da unuttuğunu ve ne kadar zamandır aklına gelmediğini fark edeceksin. Diğer insanlar da aynen böyle senin çok utandığın bir şeye tanık olmuş olsalar da hatırlamıyorlar bile. Akıllarına gelmeyeli belki yıllar olmuştur.
Onun farkındayım ama o an aklına gelince kafanı duvara vurmak istiyosun ya o his berbat hdhdhdhhd

Desert eagle

Ay Yolcusu
Bu yılın başında aklıma gelenleri yazarak bir liste hazırlamıştım. Şimdi onu tekrar buldum ve buraya da eklemek istiyorum. Liste oldukça kapsamlı; bu yüzden 3 aylık kısa bir plan değil. Daha çok denemek ve yapmak istediğim şeylerden oluşuyor. Zamanla bazılarını yavaş yavaş hayatıma katmayı planlıyorum. Liste zaman içinde değişebilir; yeni şeyler eklenebilir, bazıları çıkarılabilir ya da şekil değiştirebilir.

KATEGORİMADDELER
BAĞIMLILIKLARMDY’i bırakmak,PMO’yu bırakmak,Sosyal medyayı bırakmak,Arka planda ses açmayı bırakmak
HOBİLERYüzme,Spinning,Tenis,Buz pateni,Kart ve masa oyunları,Poligon,Paraşütle atlama,Balık tutmak,Hikayeli oyunlar,
At binmek,Oyunculuk,Bitki yetiştirmek,Lego ve puzzle,Resim çizmek,Yemek yapmak,Satranç
ETKİNLİKLERMüzeye gitmek,Sergiye gitmek,Tiyatroya gitmek,Konsere gitmek,Farklı etkinliklere katılmak,Stadyumda spor izlemek,Gezilecek farklı yerler ve mekanlar
KİŞİSEL GELİŞİMSosyal ve duygusal beceriler (stres yönetimi, iletişim vb.),Genel kültür (tarih, coğrafya, edebiyat),İlgi alanları (araba, motor, silah, kılıç, bıçak),Dinini tanımak,Kişisel bakım,İngilizce öğrenmek,Bilişsel rezervi geliştirmek,Nefes egzersizleri,Spor bilgisi (futbol, basketbol, voleybol)
ORTAYA KARIŞIKFilm maratonu,Dizi maratonu,Evdeki kitapları bitirmek,Hamam ve masaj,Uzun yürüyüş,Ehliyet almak (araba & motor),Kurslara katılmak (online/yüz yüze),Dijital detoks
AKADEMİK & KARİYERPart-time iş / staj,CV hazırlama,Belge ve sertifikalar

Desert eagle

Ay Yolcusu
Bu yılın başında tuttuğum bazı notları buraya yazıyorum. Aslında bunlar sadece küçük bir kısmı; yazmadığım ama denediğim, mücadele ettiğim çok daha fazla an var.

15 Ocak 2026, 14:00
Bu sürece başladığım an.

21 Ocak 2026
Kafamın içinde bir savaş var; iyi ile kötünün savaşı. Artık iyi olanı seçmeye karar verdim. Zaman zaman ikilemler yaşıyorum, şüpheye düşüyorum ama her seferinde yeniden kazanıyorum. Bunu tek başıma yaptığımı düşünmüyorum; bana o gücü veren Allah. Bu sayede ayakta kalıyorum. Bundan sonraki süreçte Allah’ın benim yanımda olduğunu biliyorum. Bu da bana büyük bir rahatlık veriyor. Şüpheler ve kararsızlıklar hâlâ var ama Allah’ın beni koruduğunu bilmek bana yetiyor.

26 Ocak 2026
Bugüne kadar birçok yolu defalarca denedim ama başarılı olamadım. Sonunda kendi başıma ne kadar yetersiz kaldığımı anladım. Bu yüzden artık Allah’ın beni koruduğunu, bana destek, güç ve kuvvet vereceğini biliyorum. Gerisi umurumda değil.

27 Ocak 2026
Bu süreci bozdum. Ama yapacak bir şey yok. Bu bir süreç ve ben mücadele etmeye devam edeceğim. Bugünü kaybettim ama yarını kazanacağım inşallah. Yeniden başlıyorum.

19 Mart 2026
1.gün bitti, 2. günün içindeyim. Saat 21:50. Zor geçiyor. Her dürtü geldiğinde elimi yüzümü yıkıyorum.
Ertesi gün tekrar bozmuşum.

Desert eagle

Ay Yolcusu
Fiziksel olarak kendimi pek iyi hissetmiyorum. Bunun psikolojik mi yoksa tamamen fiziksel mi olduğunu tam bilmiyorum. Sabahları yorgun uyanıyorum, gözlerim ağrıyor. Genel bir halsizlik var ve özellikle bacaklarımda ile sırtımda ağrılar hissediyorum.

Gözlerimdeki rahatsızlığın büyük ihtimalle ekranda çok fazla vakit geçirmemden kaynaklandığını düşünüyorum. Yorgunluk ve halsizliğin bir kısmı dijital alışkanlıklardan, diğer kısmı ise beslenme ve spordan geliyor gibi. Bu alanlara da daha fazla dikkat etmem gerekiyor.

Bugün biraz daha disiplinli ilerlemeye karar verdim. Sağlam bir antrenman yapacağım.

Beslenme planım:
  • Gün içinde yaklaşık 3,5 litre su
  • Sabah: 3 haşlanmış yumurta, salata, ton balığı, pekmez ve tam buğday ekmek
  • Akşam: Tavuk pilav
Ek olarak:
  • Kabak çekirdeği
  • Soda (tuz + limon)
  • Magnezyum
  • Sağlıklı yağ olarak ton balığı yeterli
  • Belki yoğurtlu chia tohumu
Bunların dışında güzel bir duş alıp biraz da kendimi toparlamayı planlıyorum.

Artık biraz daha vitesi artırmam gerektiğini anlıyorum.

Desert eagle

Ay Yolcusu
Ruh halim çok dengesiz. Bazen hafif iyi hissediyorum, ardından bir anda çok kötüleşiyor. Kafam oldukça karışık

Bugün spor yaptım: 30 kiloyla 3x12 squat, 3x12 push press ve 3x15 şınav. Eskiden aktif olduğum zamanlarla kıyaslanamaz ama idare eder. Yapacak bir şey yok, böyle böyle adım adım başlanacak.

Sonrasında sıcak bir banyo yaptım, güzelce liflendim. Üzerimde nazar ya da kötü bir enerji varsa kalksın diye kovaya yarım çay bardağı sirke döküp onunla durulandım. Ardından namaz kıldım ve dua ettim.

Şimdi uzanıyorum. Bu şekilde yatmak çok huzurlu ve tatlı geliyor.

Desert eagle

Ay Yolcusu
Ne uyuyabiliyorum ne de uyanık kalabiliyorum. Her iki durumda da halsiz ve yorgun hissediyorum. Yarın da böyle hissedersem doktora gidip kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum; değerlerimde ciddi bir düşüş olabilir, emin değilim. Şu an gerçekten çok kötü hissediyorum. Belki bu durum psikolojiktir ya da bu bağımlılıktan kurtulma sürecinin bir parçasıdır. Vücudum sızlıyor ama umarım bu dönemi de hayırlısıyla atlatırım.

Desert eagle

Ay Yolcusu
Şu an yaşadığım bütün sıkıntılar geçecek. Bir gün dönüp “Her şeye rağmen pes etmedim” diyeceğim.

Buraya kadar gelmişken, saçma sapan bir rahatsızlık yüzünden vazgeçemem. Eğer şimdi bozarsam sadece süreci değil, kendimi de kaybederim. Bu, kendime ihanet olur. Bugüne kadar verdiğim tüm emekler boşa gider ve yeniden o eski, istemediğim hayata geri dönerim.

Ben kendime daha iyi bir hayat borçluyum. Ve o borcu ödeme zamanı geldi.

Artık yeni bir sürece başlamaya cesaretim kalmadı.

Desert eagle

Ay Yolcusu
Kafayı yemek üzereyim ben ailemle bir konu hakkında çok net konuştum ve artık yapmayacağımı söyledim şimdi beni arayıp emrivaki yapıyorlar zaten kötü haldeyim iyice delirdim allahım bana yardım et

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6