Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sebepsiz Mutsuzluğum Var Gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

myigitdemir05

Mars Yolcusu
Duygulara sorun gözüyle bakarsan çözmeye çalışırsın,cozemeyince daha çok morelin bozulur.Duygular hava durumudur,bı yağmurlu bı güneşli.Sen bunlara takılma yağmur varsa semsiyeni al bu kadar basit.Zaten her duygu geçici hiçbir duygu kalıcı değil.Eger bir duygu yaşanıyorsa yaşanma vakti geldiği içindir bu.Zaten gidecek olan misafirin boş yere kahrını çekme.Sen işine gücüne bak,sobadaki ateş sadece sobanın basinda oturani yakar mutfakta işine gücüne bakanı yakamaz.Ayrica sonuç varsa sebebi de vardır,yaprak sallanıyorsa mutlaka rüzgar ediyordur.Senin de büyük ihtimal bazı nedenlerden dolayı vücudun hüzün duygusunu savunma sistemi olarak devreye soktu,yani sasilacak bir şey yok.Sorunlarini yok gibi yaşa ki yok olsun.kaynak, psikolog İzzet güllü
Güzel yazı teşekkürler. Yazılanları uygulayamaya çalışacağım inşallah.

Hades

Satürn Yolcusu
Diyorum ya;) arada kaynarsa ona gerek kalmaz. Ama e devlette gözüken şeyi ailen 1 yıl geçse bile takacaksa o zaman duruma dediğin gibi el atmak şart...
Valla bizimkiler öyle yaptığımı görse buraya yazmayacağım şeyi yapabilirler ?

B

Brock

Misafir
Reis profesyonel olarak kim ilgilencek ruhumuzla o zaman ?
Hocam biz insanlar için aslında Allah bu durumu bizzat üstlenmiş. Bende şahsen senin gibi 5 vakit namazımı kılıp kuran okuyorum. Ama Allah'a teslimiyette (slimiyet islamiyet) eksikliğimiz olduğu sürece bu devam edicek.Ki buda bence Allah'a kavuşmadan tam olarak bitmicek ,sadece azalıp çoğalcak sonuçta biz içimizde mutlak huzura varsak dünyada yaşıyoruz. Bence bu ayetler tamda bunun için inmiş
"45.(Allah’tan) sabır ve salât ile yardım isteyin! Ancak bu huşû duyanlardan başkasına ağır gelir.
46.(Huşû duyanlar), Rablerine kavuşacaklarını ve sonunda O’na dönecekleri umarlar."

B

Brock

Misafir
Hocam ben psikologa gitmedim ama Allah'a sukur psikoloji bilimini çıkaran adamın kıtaplarını (freud) okuyup anlama sansım oldu bırara.Tamam psikoloji bilimi benim kendimi anlamamı sağladı ama bana sunduğu bakış açısı işlevsel (iyileşmeme yönelik) değilde : insanı bi denek hayvanı gibi incelemeye yönelik bi bakış.Ayrıca yetersiz rahmetli freud yaşarken bile bi kavramı kaç kere güncellemiş ,düşündükçe değiştirmiş.farklı bakış açısından yaklaşmayı uygun görmüş.Ki bugün bile bu bakış açılarının ayrıldığı onlarca ekol var sanırım psikolog arkadaşlar varsa daha iyi bilirler. Ben bu kavramları öğrendiğim kadar ( id, şehvet ,süperego ,ego vs) bi o kadar mesaimi unutmak için çabalamaya harcamışımdır.

Benim şahsi kanaatim İnsan iç çatışmasından ruhsal bunalımndan kurtulup hidayeti(mutlak mutluluğu) arıyorsa tek bir zat yardım edebilir ;oda Allah'tır. Bunu kuran'ı okudukça anladım. Yukardaki eleştiriyi bile bu sayede yapabiliyorum ; bana kusursuz bir hüküm ile bi bakış açısıyla bakan Allah ın kitabını okumamış biraz anlamamış olsaydım ;bana kusurlu bakışları dahi ayırt edemezdim bırakın iyileşmeye yaklaşmayı.

BloodRien

Yoda
Merhabalar yine ben. Sizlere bir derdimi paylaşmak istiyorum, dert mi onu da bilmiyorum. Sorunum şu: kendi çapımda ufak sorunlarım var (okul, staj falan) bunlarda küçük sorunlar, anam babam sağ, başımı soktuğum bir evim var, internetim, eğitimim bugüne kadar oldu, bir dediğim iki edilmedi, telefonum da var, imkanlarım da var Allah'a şükür, ama mutsuzum. Sanki içimde bir şey var durduk yere efkarlanıyorum, olmayacak hayallerle yaşıyorum, sanki dünyam yıkılmış gibi. Sevdiğim ölmüşte onsuz yaşayamıyor gibiyim. Bir şey yapasım gelmiyor, boş bos hayal kurmak istiyorum bütün gün. kitapta okuyorum sıkılıyorum, resim zart zurt hemen bırakıyorum. off bilmiyorum durum bu yani. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kendine farklı bir görüş açısıyla bak belki faydası olur.

wou

Venüs Yolcusu
Kanka senin hormonlar uyuşmuş iyice.Erkek dedigin orjinal fabrika surumundeki gibi yasamali yoksa boyle sapitabiliyo sacma sapan hislere burunebiliyor bizzat ben de yasadim.

İlkel erkek nasil yasiyodu atalarimiz.

Aksama kadar hareket bi amac av falan filan.

Bu yuzden spor yapicaksin ve saglam bi amac yolunda hareket edeceksin

Ayrica erkegin mutlulugu 3 seyden olusur bence sosyal iliskiler para ve saglik bu ucunu gozden gecir derim para konusunu okulun olarak da dusunebilirsin

(Son olarak ben de zamaninda dinden uzaklasan ve tekrardan dine donen biri olarak bu tip mutsuzluklar dinsel meselelerle duzelmez insanin sinir sistemi ile alakali bir olay ve sinir sistemi falan evrimsel meseleyi de anlattim atalarimiz nasil yasiyorsa ona yakin bi hayat sureceksin yoksa depresykn kacinilmaz)

selam_lar

Ay Yolcusu
Merhabalar yine ben. Sizlere bir derdimi paylaşmak istiyorum, dert mi onu da bilmiyorum. Sorunum şu: kendi çapımda ufak sorunlarım var (okul, staj falan) bunlarda küçük sorunlar, anam babam sağ, başımı soktuğum bir evim var, internetim, eğitimim bugüne kadar oldu, bir dediğim iki edilmedi, telefonum da var, imkanlarım da var Allah'a şükür, ama mutsuzum. Sanki içimde bir şey var durduk yere efkarlanıyorum, olmayacak hayallerle yaşıyorum, sanki dünyam yıkılmış gibi. Sevdiğim ölmüşte onsuz yaşayamıyor gibiyim. Bir şey yapasım gelmiyor, boş bos hayal kurmak istiyorum bütün gün. kitapta okuyorum sıkılıyorum, resim zart zurt hemen bırakıyorum. off bilmiyorum durum bu yani. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
yeminle aynı ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6