Dostum seni yıllardır Forumda tanırım, en eskiden 100+ günlük sürecine başladığın günlerden beri. JakuDunn ile başlamışdız. Sonra ikinizde yeniden bu hallere döndüz. Sorun bağımlılığın değil, ne bilmiyorum, ama kendi hayatında fark etmiş biri olarak söylüyorum, senin sorunun başka bir şey, ve bağımlılık onun bir nedeni değil sonucu. Ben son 6 ayda sadece 6 defa relapse oldum. Hepsindende çok kıymetli şeyler öğrendim ve yoluma devam etdim. Hiç bir zaman relapse beni bitirmedi. Ne de chaser mahv etmedi. Bir şekilde hep başardım. Öğrendiğim şeyleri uyğulayınca sorunlar gitti. Ama bunda önce, son 3 yıldır, her ay 20+ den fazla kez relapse oldum, ve neredeyse hiç bir şey öğrenmedim. 80/20 kuralı ile örneklendirirsek, bağımlılıkla tanıştığım bütün yıllar boyu öğrendiklerimin 80%-i son 20% zaman dilimde öğrendim. Peki bunu nasıl başardım? Bağımlılık bir maske, bir sonuç, çoğu insanda, esas mesele o sorunu bulmak ve anlamak. Bende bu sorun ta çoçukluktan varmış, lakin çoçuklukta bağımlılık yoktu. Bağımlılığı bulunca o da şiddetlendi, bağımlılıkta. Başarılar...