Nasılsın kardeşim ne yapıyorsun süreç nasıl gidiyor
Hem size cevap vermiş olayım hem de günlüğümün bugünkü yazısını yazmış olayım. 10günü daha doldurmadım, fena değil diyelim.
Çok önemli bir şey öğrendim
Ben sadece irademle yapıyordum bu işi. Biraz pbky okudum, biraz forumda gezindim ve 1-2 yıl süreci devam ettirmiş insanları okudum. 1-2 sene sonra bozanları okudum. Nefis konusunda alimleri dinledim. Onlar da kitap ta aynı şeyi söylüyordu
İRADE TEK BAŞINA BİR GÜN YENİLİYOR.
Neverfap'e başladım başlayalı iradem inanılmaz gelişti. Ağır relapse olduğum günlerde bile neverfape başlamadan önceki halimden 2-3 kat daha iradeli oluyordum. Süreç 10 günü geçtikten sonra iradem aşırı yükseliyordu. Eski halimin 6 katı belki. Hiç anlamadım o kadar uzun soluklu süreçler yapıp neden bozduğumu. Evet iradem yetmedi, evet iradem zamanla zayıfladı. Evet iradem ilerlemeyi bıraktığında azalmak yerine sabit kalsa bana bu yeterdi. Ama sorun da bu. Kendimle olan mücadelemin bu döneminde irademi çok güçlendirebilirim, sınırlarımı zorlayabilirim ama sabit tutmak çok zor. En azından ben henüz o seviyede bir insan değilim. Sorun değil, inşallah o günler de gelecek. İrade gücümdeki dalgalanma %60 yerine %20'lere düşecek inşallah. Hatta belki bir gün %5lere. Ama henüz o seviyede olmadığımı anladım.
Yani benim sadece irade odaklı değil, irade odaklı ve gözlem, analiz ve hazırlık destekli bir sürecim olmalı.
İrade dalgalanması bir günde olmuyor. Size sayısal olarak anlatacağım bunu.
Neverfap'e başlamadan önceki ortalama iradem: 10
Neverfap ile geldiğim nokta ortalama (relapse, düşüş, yükseliş, prime dönemlerini katarak): 40
Neverfap prime dönemlerimdeki iradem: 75
Neverfap ağır relapse sonrası iradem: 20
Rakamlar bunlar. Dalgalanma genel olarak 60-30 bandında gerçekleşiyor. Benim bu alt sınırı 45-50'lere çekmem lazım ama bir anda olacak iş değil o. Hele bu ramazan bitmeden çok zor iş.
Onun yerine sadece iradeye dayanmayan, önceki gözlemlerimden yola çıkarak yaptığım planlar olmalı. İrademi kullanmak durumunda kalacağım pozisyonlardan kaçınmalıyım. İrade son çare olmalı.
Kur'an'da da bu konu geçiyor aslında. Hem de doğrudan bu konu.
ALLAH'u Teala zina yapmayın demiyor, zinaya yaklaşmayın diyor. Çünkü yaklaşan bir düşmese, iki düşmese üçüncüde düşecek. Beni yaratan, beni programlayan bunu bana söylüyor. Aslında başından beri gözümün önündeydi her şey.