Tempest
Deneyimli Üye
Öncelikle teşekkür ederim.Benim de sürekli aklıma bu düşünceler geliyordu. Sürekli yeni bir şeye başlayıp devam ettirememe iradesizliği, azimsizliği... Süreçte ilerledikçe şu an ettiğin yeminleri unutacaksın büyük ihtimalle, o yüzden şu düşünsel zemini sağlam at, hedeflerini belirle. Düşün. Yanlış mı yaptın, ders al ve yoluna devam et. Sürekli gelişim içinde olmalı insan ölene kadar. Ve süreçte ilerledikçe kendine o "içsel" motivasyonu hatırlat. Hala yapasın geliyorsa yeterli düşünmemişsin demektir. Eğer neverfapın yararlarını sadece okuduysan, inanma. Deneyerek gör. Deneyince sana yararı varsa devam edersin zaten...
Nofap'in bi yararını görmüyorum ilk aylık süreçte . Nofap 2. Aydan itibaren yararını gösterir . İlk ay bi yarar görmemem beni relaps'a itiyor.
Sadece iradesizlik değil. Beni nofap yapmaya iten cinsel güçte var ki evlenmeyi düşünmeyen , ayrıca kendini sevmeyen (fiziki+duygusal olarak) biriyim .
Bir de her şeyden etkilenen biriyim her şeyi fazla önemsiyorum, fazla kafaya takıyorum. Bu bana bazen yarar sağlasa da daha çok zarar veriyor çünkü dünyada hala olumsuz şeyler olumlu şeylerden daha fazla hem de çok daha fazla.
Yapasım gelmiyor sadece o an onu yapacak bir neden buluyorum, bu tipim olabilir , evlenmemek istemek, birinden hoşlanmamak , herkes yapıyor, stresi baskılamak ,uzun süre rüyalanmamak vs.Hala yapasın geliyorsa yeterli düşünmemişsin demektir.
Bu yazıda baya olumsuz özelliklerimi saydım ve sürekli bunları kendime hatırlattığım için de içsel motivasyonum köreliyor.