80% Başarı - Tehlike
Description
Sabah zamanında uyanamadım. Kendi hatamdı. Kötü bir hata. Sonrasında her şey normal gibi gidiyordu. Sadece dünki gibi ders çalışma isteği yoktu. Sadece ekranlara bakmak istiyordum. Kendimi bir az zorlayıp ders çalıştım minimum seviyyede. Ama odaklanmakta normalden fazla zorlandım. Sonrasında yemek yedim ve uyudum. Uykudan uyanmadan önce krizler gelmeye başladı. İlk başta sanki yenilecekken kendimi toparladım. Kriz hala geliyor ve ben uzanıyordum, ama krizle mücadeli ediyor ve onu zayıflatıyordum. Tabii o da benim irademi zayıflatıyordu. Burdakı hatam alarmla uyanmamak oldu, yine. Günortaları gereğinden fazla uyuyorum. Bunlar krize etki eden önemli sebepler. Uyandığımda ise stress artık iyice belirgin olmuştu. Zaten ondan önce sevdiğim yemeği yememek için bir mücadele halindeydim kendimle. Keman çalmak istedim, ama beynim o stressle çalışamadı. Bende kitap okumak istedim. Ama okuyamıyordum. Beynim hiç bir şeyden zevk alamıyordu. Bu an bunun normal olduğu hatırlayıp, kendimi sağlıklı düşünmeye zorladım. Esas kurallar çiğnenmiycek, ama diger işler yumşaltılmalıydı. Bende onu yaptım. İlk önce yasal hakkım olan 1 ekstra küçük yemeği yedim. Sonrasında markete gitdim ve dondurma aldım. Normalde dondurma haftada 2 kere yasal. Ama ekstra olan günleri ikisi bir arada tüketmeme kararı aldım artık. Üstelik dondurma miktarına da bir sınırlama getirdim. Yürümek ve ardından dondurma bir az stressi azaltdı. Ama hala stress vardı. Spor yaptım (zamanında) ve zorlandım. Çünki sabrım yetmiyordu spora. Spor bitdikden sonra yemek yaptım kendime, yemek zamanıda stress devam ediyordu. Beyin iyice sabırsızdı. Şimdi de devam ediyor. Ama yavaş-yavaş azalıyor. Bunun sebebi bağımlılık krizleri. Sadece pmo değil, diger küçük bağımlılıklardan uzaklaşmakta beyini bir stresse sala biliyor. Lakin bunları artık temelli çözmek gerek. Uzun süreç sayılır bu süreç, ama hala bazen temelde çözmediğim sorunlar böyle tehlikeli dönemlere neden ola biliyor. Önemli olan bu durumları kontrol altına almak ve sorunları çözmek. Çünki bu hastalık hiç bir zaman tam iyleşmez. Yapmak gereken onu kontrol altında tutmak. Çoğu insanında başaramadığı bu. Artık stressli durumlara karşı yeni bir strateji geliştirdim. Üstelik, disiplin sürecini sıfırlıyorum ve belirli koşullar yerine getirilirse zincir devam edicek artık.
Bu gün güçlü krizler geldi. Uyumazdan önce ve gece güçlü krizler geliyor. Onları yeniyorum, ama bazen krize kaybetmeye yakın olduğum oluyor (uyurken). Güçlü krizler genellikle yarı- bilinçsizken etkili ola biliyor. Uyanık olduğum zamanlarda da güçlü krizler geliyor, ama genelllikle bir kaç saniyelik ve çabuk yene bildiğim krizler. Ama hepsi çok tehlikeli. Bu gün ayrıca bir hata yaptım. Beyin bazen sağlıklı düşünme gücünü kaybede biliyor. Önemli birinin bir videosu önüme çıktı ve merak duyğusu iyice bastırdı. Normal video olsa bunun kriz olduğunu anlar ve videoya girmem. Ama şimdi merak işin içine girdi ve beynim bir anlık kendini kaybetti (krizin etkisiyle). Lakin bir az sonra kendimi toparladım. Bu gibi durumlarda beyni kontrol altında tutmak kritik önem taşır. Çok dikkatli olmak gerek.
Mistakes
- Keman Çalışılmadı
- Zamanında uyanılmadı
Strategy
- Core Routines Tamamlamak - Uyku, Meditasyon, Yemek, Spor
- 45 dakika ders çalışmak
- 45 dakika keman çalışmak
- Film izlememek
- Bunlar disiplin zincirinin şartlarıdır.
- Krizlerle savaşılıcak ve azaltılıcak
- Filmlerden bir hafta uzak durulacak
- Yalnız animasyon fimlerine izin var
Zincir
278. Gün
Kriz Dönemi