Evet, Neverfap süreci açısından aktiv bir gündü. Gece kriz olmadı hatırladığım kadarıyla. Normal uyudum. Kalktından sonra alarmı 1.5 saat erteleyip yine uyudum, o zaman çok az bir düşünce geldi ve ya gelmedi gibi. Tam hatırlayamıyorum. Zaten bunun bilincine varırsam anında kendimi kontrol ediyorum. Sonrasında ise bu değişti. Bir kere sabah yine sinirlerim gergin ve kafamda düşünceler kaynıyodu. Sonra derse başlarken stress geldi. Okuduğumu anlıyordum, ama devam etmeye ne sabrım, ne de sinirim vardı. Aşırı asabiydim. Buna şahsi sorunlarla, yoksunluk döneminin birleşmesi sebep oluyor. Yapmam gereken şahsi sorunları hall etmem ve disiplinli kurallarla yoksunluk dönemini sonlandırmak. Krizler geliyor, hem de güçlü krizler. Uzun zamandır böyle krizler yoktu. Bas baya zihnimde pmo sahneleri canlanıyo. Tabi çok kısa, ama yinede aşırı tehlikeli. Gün içerisinde 7 defa falan geldi, bunlar aşırı tehlikeli. Bunun nedeni şahsi hayatdakı duyğusal sorunlara çok odaklanmam ve beynimi yormam, stresse sokmam. Sonra zaten bundan güç alan kriz ve yoksunluk etkileri saldırıya geçiyo. Kaybedicek kadar iradem zayıflamadı, ama son günler iradem zayıflamağa başladı. Yoruluyor çok. Bunu durdurmak için şu sorunları çözmek lazım:
1. Düşüncelerin Kontrol Edilmesi - Sürekli daldığım hayal dünyası, kendimi olmak istediğim gibi görüp, kaçtığım diger dünya. Tabi bunu aşırı zararlı görmüyorum, ama son zamanlar çok fazla ve bu iyi değil.
2. Stabil Disiplin - Günlük olarak disiplinli yaptığım, hiç aksatılmayan çalışma rutinim olmalı. Her ne olursa olsun, kendimi zorlayıp o programı bitirmeliyim. Bu şekilde günlük bir amaç olur ve yoksunluk etkileri ile savaşırsın. Savaştıkca o zayıflar.
3. Duyğusal Sorunların Bitmesi - Burda iki şey var. Hem bu sorunları çözmeli, hem süreçten ayırmalıyım. Akşam yatarken bunlar yüzünden strese girmemeli, çalışırken bunlar yüzünden moralim bozulmamalı.
Bu günün başarı oranı 80%. İşleri biticek, zaten çok fazla yoktu, çünki bu günün zor geçiceğini tahmin etmişdim. Lakin müzik1 kuralını kısa süreli yine bozdum. Bunu durdurmam gerek aşırı tehlikeli. Birde duyğusal kontrolüm zayıftı. Kritik düzeyin üzerindeyiz, ama bu rahatlama sebebi değil. Çünki onun üstünde kalmak değil mesele, stabil bir şekilde üzerinde kalmak gerek.
76. Gün
Yoksunluk Dönemi