Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, dün şunu yazmııştım "Ama ben kısmen kendi sinirlerimi kontrol etmeyi başardım. Yinede sinirlere mağlup olur, düzeni bozarsam kaybediceğim kesin." Bu günse aynen bu oldu, lakin daha süreci kaybetmedim. Ama bu gün yaklaştım. Çünki iyice düzen bozuldu bu gün. Gece düne göre kriz daha az geldi. Bu günün tek iyi haberi budur. Lakin sabah 1.5 saat erteledim alarmı. Bu bir hataydı. Erteledikden sonra yarı uykulu kriz-düşünce durumu dediğim qarip bir duruma geçtim ve gelen krizler yoksunluk etkileri yarattı gün içinde. Sonra kalkıp sabah rutinlerimi normal yaptım. Derse başlıycaktIm, ama stressliydim yine, düşünceler kafamda kaynıyodu adeta, şimdiki gerçekliğe odaklanamıyordum. Bu durumda kendimi zorlamam ve başlamam gerekirdi, odaklanma kısmını geçersem kolay olucaktı. Ama ben yapamadım ve sabah ders çalışmadım. Film izledim. Sonra gün içinde bir az çalışdım, ama yine sonrasında film izleyip zamanımı tam anlamıyla boşa harcadım. Gün içerisinde tamamen boç durmayıp keman çalmak gibi şeyleride yaptım, ama genel olarak düzenin bozulduğu bir gün oldu. Bunun sonucu olarak yoksunluk krizleri iyice artdı. Aşırı sinirli oldum, duvara falan vurma derecesinde, sağlıklı düşünemiyordum. Şimdi zar zor kendimi toparlayıp, bunun bir illüzyon olduğu hatırladım. Bu düzenin bozulması ve sürecin kaybedilmesinin bir başlanğıcı ola bilir eger durumu değiştiremezsem. Yarın sabaha erteledim haftalık planı. En önemli sorunlar hall etmem gerek gelecek hafta.

1. Düşünce Sorunu - Şimdiki anda kalamıyorum, kafamda hep düşünce var. Bunu engellemek için zihinsel bri çabayla birlikde, müzik1 ve hayal dünyası gibi şeylerin kesilmesi gerek.

2. Özkontrol zayıflığı

Şu an sinirliyim ve yazamıyorum yine. Lakin sabah ilk iş bunu halletmezsem süreci kaybediceğimi biliyorum. Zor bir dönem.
Bu günün başarı oranı 40%. 30%-dan aşağısı artık çöküş. Çok ama çok tehlikeli bir durum. Zaten disiplin sürecinin sıfırlandığını söylememe gerek yok. Bu gün gece krizlere karşı dikkatli olmam gerek. Genel olarakda kendimi sakinleştirip, sinirlerimi kontrol etmem ve ani duyğusal deyişimlere güvenmemem gerek.
79. Gün
Yoksunluk Dönemi

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, fazla yazamıycam. Yine kötü gündü, işler tam bitmedi. Gün ortasında uyuya kaldım evde. Ama haftanın analizini yapıp, bir plan yaptım. Yarına bir program belirledim, ne olursa olsun kendimi zorlayıp onu bitirmeliyim. Çok zorda değil program. Düzen için gerekli bu.
Bu günün başarı oranı 70%. Kritik düzeyin altında.
80. Gün
Yoksunluk Dönemi

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün genel hatlarıyla başarılı bir gündü. Ama dün gece geç uyuduğum için, yanlış bir kararla 1 saat alarmı erteledim. Bu da o bir saatlıq yarı uykulu modda az bir kriz gibi bir şey deneyimlememe yol açtı rüyada. Ama genel olarak bir kaç saniyelik düşünce saldırılarından başka, kriz olmadı. Düşüncelerimi daha iyi kontrol etmeye çalışıyorum. Daha başarılıydım bu gün. Müzik1 kuralına uydum. Lakin yinede aşırı sinirlerim gergin gün içinde.
Neverfap Süreci böyle. Bu günün başarı oranı 80%. Tam olarak kendi düşüncelerimi kontrol edemedim, hayal dünyasına azda olsa yine daldım. Bu da gerçekliğin muhteşemliyin uzaklaştırıyo insanı. Yine diyorum, esas mesele stabil şekilde 75% üstünde kalmak.
81. Gün
Yoksunluk Dönemi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disiplin Süreci
Bu sabah geç kalktım. Hataydı. Ama sonrasında işleri zamanında ve tam yaptım. Sadece 2 ufak iş kaldı. Onlarıda yapıcam, ama uyku saatimi geciktirecek. Buna sebep günün ortasında bir an özfarkındalığımı kaybetmem ve telefonla fazla ilgilenmemdi. Lakin yinede güzel başlanıldı sürece.
1. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün daha iyi bir gündü. Sabah bir az tereddütten sonra illüzyonu yendim ve vaktinde uyandım. Sonrasında derslere falan zamanında başladım. Ama bir sorun vardı. Kısa bir videoda PMO tarzı bir şeyle karşılaştım, onun orada olacağını biliyordum. Ama video benim için meraklıydı, ve o kısmı izlemeyerek geçtim. Ama yinede bir sorun oldu. Ben tetiklenmesemde, beynim sanki bir şeyler yaşadı. Bir anda stressli oldu, ders çalışırken, hiç bir anlamı yokken strese girdim. O kadar artdı ki, dersi bırakıp, öğle yemeğini erken yedim ve bir az film izledim. Sonra toparladım. Her ne kadar dersi bitirsemde genel anlamda, doğru olarak kontrol etmedim o anı. Yapmam gereken derin nefes almak, derse ara verip zorlada olsa bir kitap okumağa ve ya keman çalmağa çalışmak, ya da en uç nokta 30 dak kurallar dahilinde bir video izlemek ve hemen derse dönmekdi. Bu günde öyle yaptım, yarım saate dersteydim. Ama bir az gevşek şekilde, dikkatsiz, divanda uzanarak ders çalışdım. Verimli olmuyor bende böyle çalışmak.
Hatalar

1. Stress anını kontrol edememe

Bu günün başarı oranı 80%. Yine bir az müzik1 kuralını bozmuş gibi oldum, ama toparlamağıda başardım. Gün içinde gerçeklikte kalmak için daha iyi mücadele verdim. Ama yinede sabah pek başaramadım bunu. Genel olarak iyi, ama stabil bir şekilde 75% üzerinde olmak gerek.
82. Gün

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disiplin Süreci
Sabah zamanında kalktım. Zamanında ders çalışmağa başladım. Ama tam işleri zamanında bitiremedim. Stressle mücadelem zayıftı. Özkontrolüm ilk başta güçlüydü, akşamsa bir anlık kaybettim. Yeni bir hediyye almıştım, ve büyük hata olarak 2 saat onla oyalandım. Cezası ise yine akşam 12de yatmak olucak. Bu çok kötü, uyku düzenini yarın düzelticem. Ya da başaramıycam.
Hatalar

1. Özkontrolün kaybı
2. Zayıf Stress Kontrolü

2. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün hastalandım sabahtan beri. Program çöktü. Ama fazla yazamıycam, disiplin süreci hakkında yazıp geçicem. Sabah fazla uyumama rağmen kriz gelmedi. Gün içinde bir anlık güçlü bir istek ve sahne geldi zihnime. Tehlikeliydi.
Bu günün başarı oranı 75%.
83. Gün
Yoksunluk Günleri
Disiplin Süreci
Bu gün sabah hastalandım diye geç kalktım. Hiç bir işi bitiremedim. Aylar sonra ilk defa sporu yapamadım. Gün içerisinde 5 saat daha uyuyup sınav öncesi iyice hata yaptım. Ama daha beteri hastalandıkdan sonra kendimi kontrol etmeye çaba göstermedim. Yani bunu bir şekilde başarmak gerek, yoksa hep kaybederim hayatda. Yarın 1 saat geç kalkıcam normalden, bazı şeyleri çıkardım, hasta olduğum için. Ama gerekirse ilaç kullanıp, ders çalışmaya devam etmem gerek. Eğer odaklanamazsam, bir az keman çalıp, kitab okuycam. 15 dak falan. Sonra kaldığım yerden devam. Kesinlikle iletişim kurmuycam, hiç bir halde. Saat 12den önce olmaz. Dikkat dağılmasın. Sonra işleri bitirince yemek ödülü koydum kendime. pizza. Yarın daha detaylı yazıcam, ama stress kontrolümü başaramadım bu gün. Yinede hastalık yüzünden tek seferlik süreç bozulmadı sayıcam.
3. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, son iki günde yaşananları özetleyelim. Dün sabah bir az daha geç kalktım. Hastaydım diye enerjim yoktu. Sabah duş ve günlük sporlarımı yapmadım. Hem hastalığa fayda etmez, hem de yapa bilecek durumda değildim. Matematik sınavına çalışdım. Çalışamadım yani. Sabah bir az ders çalıştıktan sonra sabır ve odak çöktü. Bir az film izleme kararı aldım (Burda ilginç şeyler yaşandı, disiplin raporunda yazıcam.). Sonra genel olarak irademi zayıf hissettim, büyük oranda hastalıktandı bence. Yorgundum, kendi kurallarıma uymaya bile takadim yoktu. Müzik1 sanırım bozmak ile bozmamak arasında kaldım. Sonra uyudum, kalktım, ders çalışdım. Ama yine sabahkı olaylar döndü. Bir türlü dikkatimi ve sabrımı toparlayamıyordum. Sinirlerime de hakim olamıyordum, çünki soruları anlamıyordum. Gün içerisinde de bir önceki günden bir az daha şiddetli pmo krizleri geldi, sanıyorum hastlanmamla, krizlerin gelmesi arasında bir ilişki var. Çünki kendimi zayıf hissediyordum. Gece uyuyunca krizler çok tehlikeli bir boyuta ulaştı. Burnumdan nefes alamadığım için sürekli yarı uykulu yarı uyanık vaziyyetteydim. Bu uyanık anların birinde 10 saniyelik bir düşünceye daldım. Sonra adeta sonuna kadar uyanıp, bir bardak su içtim. Kendime sıkı sıkı bunun bir kriz olduğunu söyleyip, geri uyudum. Kısa vadeli krizi yendim. Ama uzun vadeli, bu inanılmaz bir tehlikeydi. Eğer taviz verirsem her şey mahv olma sürecine gire bilirdi. Bu krizin esas sebebi kendi hayat kalitemi bozan şeyler yaparak kendimi zayıf düşürmem (özsayğı çok zayıf), buna ilave olarak da, hastalığın getirdiği genel bir halsizlik ve iradesizlikti.

Kendime Sayğımı Bozan Şeyler
  • Personal Problem about what can do or not
  • Social Communication - Must Decrease and Make It Respectfull to Yourself
Bu gün çok erken bir saatde uyanıp sınava hazırlandım. Başardım. Ama sınavda zor soruları yazıp, kolayların hepsini anlamsız hesaplama hataları yapıp yanlış yaptım. Bu arada burda bu problemi çözmek için bolca pratik gerek, ne kadar çok pratik yaparsan o kadar fazla hata yaparsın. Ve gelecek sefer o küçük detaylara o kadar fazla dikkat edersin. Sınavdan sonra eve baya yorgun geldim. Yine halsizlikten social olarak kısıtlayıcı kuralları bozdum. Burada kendime net bir kural koymam gerek, gerçekci. Böylece kontrol altına alırım bu durumu. Ondan sonrada 5 saat uyudum. Uyanınca yine zayıftım. Pek bir iş yoktu programda, bende zaten yapmadım. O yüzden kalitesiz geçti gün, bu da moral olarak insanı etkiliyor. Zamanımı tükettim. İnternetde video falan izledim, ama keyif vermiyordu. Yapmam gerekenin iş yapmak olduğunu biliyordum, ama kendimi bir türlü zorlayamıyordum bir şeyler yapmaya. Ama geceki krizden sonra aldığım mental önlemler sayesinde bu gün neredeyse kriz gelmedi. Yinede çok tehlikeli ve krizler bitmeli.
Anlaşıldığı üzere düzen fena bozuldu hastalıkla. Sınav stresi ve hastalık ile oldukca halsiz ve düzensiz olarak çalışdım. Önemli bir çok şeyi atladım. Bazı kuralları ihlal edip, kendimi savumasız bıraktım. Bu sebeptende kriz saldırıya geçti. Krizi yenmeme rağmen, bunun uzun vadeli bir başarı olduğu sayılmaz ve yine böyle bir duruma düşersem yeniceğimin bir garantisi yok. Olay bu durumları kontrol etmek ve krizin büyümesine izin vermemek. Bu hafta yeni düzen kurma hedefim böylece yine başarısız oldu. Ama önemli dersler çıkarıldı. Yarın gelecek haftanın planını yapıcam ve bu sefer sürekli disiplin için gereken en önemli şeyi sağlıycam: Şahsi olarak Düşünmek
Bu son iki günün başarı oranı 75%. Hastalık yüzünden fazla kesmedim, lakin yinede kriz aşırı tehlikeliydi.
84-85. Günler
Yoksunluk Dönemi
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disiplin Süreci
Sabahlar geç kalkıldı. Sabah duşları ve spor yapılmadı. Çalışma saatleri ve teknikleri uyğulanmadı. Kurallara uyulmadı. Stress kontrol edilmedi. Özfarkındalık az sağlandı. Bu 2 günün özeti böyle. Yani süreç yine kaybedildi. Sebep ise hastalıkla birlikde, bilmiyorum. Bunu düşünücem yarın. Ama artık kendi şahsi başarım içinde bir stabil disiplin-e ihtiyacım var.
0. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, son iki gün genel olarak başarılı geçti. Dün sabah geç kalktım ve sanırım kriz yoktu. Ama geç kalkmamdan dolayı derse geç bor. aşladım, verimsiz çalıştım, gereksiz dikkat dağıtıcılara fazla zaman ayırdım. Ama günün sonunda kendime toparlayıp duş aldım, sonrada haftalık analiz ve plan yaptım. Plana göre bu hafta uyku sorunu, disiplin sorunu, ve kriz sorunlarını çözücem. Ya da başarısız olucam. Ama bu gün başarılı oldum. Sabah bir az tereddüt yaşadım 06-da uyanmakta. Ama kendimi bir şekilde uyanmaya ikna etdim. Lakin bu ikna değil, İrade meselesi olmalı. Yani disiplin. Bir kere kalkmak değil, sürekli sabah 06-da kalkmak gerek. Sonrasında da gün başarılı geçti. Süreç olarak dün gece ve bu gün gün içinde ani ve şiddetli krizler geldi. Ama etkisi kısaydı. Genelde yeniyorum krizleri. Ama bu hep yenebilirim anlamına gelmiyor. Dikkatli olmak gerek. Krizler normal sebeplerden de gele bilir. Yani beyin bir şekilde bir anda bağımlılığı hatırlaya bilir. Bu zaman yapmak gereken krizlerle mücadele etmek. Ama benim bir hatam varsa, ve kriz ondan güç alıyorsan, yapmak gereken durumu analiz etmek ve hatanı düzeltmek. Krizler devam ederse bunu yapıcam. Ya da yapmıycam ve başarısız olucam. Bu arada bu gün bir sözde arkadaş süreçte kaçıncı günde olduğumu sordu. Bende 4 dedim. Yani sondan 4. Süreci bozduğumu düşünüp o kadar sevindi ki, anlatamam. İnsan bu tiplerden uzak olmalı. Neyse, kendiside iMDb-de CEO yardımcısı ve CEO olucak bu gidişle. Ama mevki kıskançlığı önleyemiyor. Burdakı konu benim bunu dedikden sonra süreci kaybetme korkusuna kapılmam ve sonra bunu boş vermem. Ders şu, süreci her zaman kaybedebilirim. Ama bunu düşünmem bir fayda vermez. Yapmak gereken kendi kontrolündeki her şeyi kontrol ederek süreci bozmamak.
Bu günün başarı oranı 80%. İyi gündü. Ama günün başında müzik1 kuralını bozdum. Düşünceleri kafamda istediğim kadar kontrol edemedim.
86 - 87. Günler
Yoksunluk Dönemi
Disiplin Süreci
Bu gün sabah vaktinde uyandım. Lakin çalışmaya geç başladım 1 saat kadar. Yinede başladım, ama orta verimli şekilde. Burdakı gerçek başarım dikkat dağıtıcıları özfarkındalık ve disiplin ile kontrol etmek oldu. Sonra gün içerisinde de bu disiplini gösterdim. Ama yinede orta verimli çalıştığımdan ve planlamayı zayıf yaptığımdan, bütün işleri bitiremedim. Sınav var önümüzde, işleri bitirmek önemli. Yinede bu gün başarılı sayıla bilir. Ama gün içerisinde özfarkındalığımı ve dikkat dağıtıcılar ile mücadeledeki başarımı artırmam gerek.
Bu günün başarı oranı 75%.
1. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün bazı açılardan başarılı, bazı açılardan başarısızdı. İlk olarak, dün gece uyurken yine krizler geldi. Geçiyorum, sorun değil (şimdilik). Ama sebebini öğrenmeye çalışıyorum. Bu günde gün içerisinde krizler geldi. Durduk yere aklıma bir anda düşünceler geliyor. Bunlar bir çok sebepten ola bileceği gibi, tecrübe etmediğim bir dönemede girmiş ola bilirim. Sonuçta bu günlere ilk defa geldim. İlk ve son olmasını sağlıycam. Ya da başarısız olucam. Ama kaybetmekden korkmuyorum, yoksa adım atamam. Nitekim, bu gün sabah böyle bir korku kapladı içimi. Bir anda sabah psikolojik olarak özerimde baskı kurdu. Ama ben rasyonel düşündüm ve bu duyğusal deyişimi görmezden geldim. Sonrada kendiliyinden geçti. Tam geçmedi aslında, ama artık kontrolsüz şekilde büyümüyor. Krizlerin çokluğu hafif yoksunluk dönemi etkileri yaptı bu gün. Beynimde düşünceler aktifdi, spor yaparken zorlandım ve s. Hayat Kalitesi dediğim olay hala iyi değil.
Hayat Kalitesindeki Sorunlar
  • Yine kendime güven ve sayğım az. Bunu şimdilik bastıyom. Bakalım doğrumu yapıyorum.
Neyse, şu an bunları yazacak zaman yok. Sınavlarıma çok az kaldı ve her geçen dakika aleyhime geçiyor. Sadece ek olarak şunu da söyleyeyim, bu gün irademi bir hayli yordum gereksiz yere ve yarın bunu düzeltmem gerek.
Bu günün disiplin ve süreç başarı oranı 80%. Süreçte krizler geldi, duyarlıydım tetikleyicilere karşı, ve müzik1 kuralını bozdum. Disiplin sürecinde neredeyse bütün işleri bitirdim, ama sabah uyanırken tereddüt yaşayıp 30 dakika zaman kaybettim.
Disiplin Süreci 2. Gün
88. Gün
Yoksunluk Dönemi

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, final sınavları dönemindeyim. Pek bir şey yazamıycam, zamanım az ve yorgunum. Son 2 gündür mental ve psikolojik bir yorgunluk var üzerimde. Sebebini bilmiyorum, ama dikkatli olmam gerek. Krizler için bir fırsata döneşe bilir bu. Disiplin sürecini durdurdum, ortada stabil bir rutin yok. Düzensiz şekilde bütün gün çalışıyorum. Ama yarın mental ve psikolojik sağlığı güçlü tutmak için bir şeyler yapıcam.
Bu günün başarı oranı 80%. Krizler azaldı, ama müzik1 ve phone kuralları bozuldu.
89. Gün
Yoksunluk Dönemi

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün 90. günü tamamlıyorum. Süreç açısından önemli bir kilometre taşı olsada, gün olarak pek iyi değildi, ama düne göre iyiydi. Mental ve psikolojik olarak zayıfım, bu da irademi zayıflatıyor. Bu günde öyleydi, ama düne göre daha az. Kendimi bir şekilde daha çok kontrol etdim ve zararlı olduğunu düşündüğüm bazı şeyleri yapmadım. Ama bazı yapmamam gereken ufak ve ciddi şeyleri yaptım. Mental olarak zayıflıktan ileri geliyor. Yarın daha da düzelticem. Ya da başaramıycam. Sınav süreci bitiyor artık.
Bu günün başarı oranı 82%. Müzik1 and phone kuralını bozdum.
90. Gün
Yoksunluk Dönemi

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, sınavlar bitdi. Rahatladım fark edilir biçimde. Memlekete döndüm. Ama bazı sorunlar hala duruyor. Hala düşüncelerimi tam olarak kendime odaklayamadım. Ve yine bazı ödevler kaldı, onlarda düzenimi bozuyor. Bayramda vardı tabi, ama artık planladığı bir düzene başlamak gerek. Kendimde kişisel gelişimde bazı sorunları hall etmeliyim. Yarın sabah ilk iş olarak haftanın analizi ve planlamalarını yapmalıyım. Düzen stabil değil, bozulmak üzere. O yüzden bir az yavaşlayıp önemli şeylere odaklanmak ve sakinleşmek gerek.
Hastalık ve sınav yüzünden son 1 haftada sporu iyice düzensizleştirdim. Toparlıycam, ama hala hastalığım tam geçmedi ve genel olarak sanki fiziksel olarak zayıfım. Bunu düzeltmem gerek.
Bayramda kendime şeker izni vermiştim, genelde hiç yemem. Doğru kararmı bilmem. Ama yarından artık o da biticek. Normal düzene dönmek gerek.
Bu günün başarı oranı 80%. Hala Program ve istikrarsızlık sorunu var, ama genel olarak mental ve psikolojik olarak iyiydim. Krizler ise gün içinde az geldi. Bir kaç saniye. Ama dikkatli olmak gerek. Artık yoksunluk döneminide resmi olarak bitiriyorum.
91 - 92 - 93 - 94. Günler

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu günde dünle neredeyse aynıydı. Gece geç yattım, sabah 06-da kalkdım. Ama hemen rutinimi gerçekleştirip geri uyudum. Hataydı. Bir daha uyandığımda saat 09.30-du. Sonra yine odağımı dağıttım. Evde insanların ve s. olması odağımı dağıttı. Fazla oyalandım. Kendimi kontrol etmem gerekirdi. Genel olarakda anlam veremediğim bir şekilde sinirliydim. Meditasyon ilk kez yapamadım, ikinci kez başardım. Analizi bu gün yapamadım. Geç uyandım, sonrada başka bir yere gitdim ve şimdi ancak döndüm. Ödev yapıp, keman çala bildim. Ama yine genel olarak başım ağrıyor ve sinirliydim. Dikkat dağıtıcılar fazla. Ekranlarla kendime mesafe koymam gerek.
Şeker yemedim, istek geldi baya, yinede kendimi kontrol etdim. Yemek ise 4 defa yedim. Bu da bir hataydı. Ekmek sadece sabah olur dedim ve iki kez yedim ve s. Burdakı sorun günlük olayların memlekete geldikden sonra deyişmesi. Yarın evde olucam ve bu analiz işini yapıp, toparlıycam düzeni. Bu arada kendimi kontrol edip, zor zamanlarda bile kendimi kontrol edip, farkındalığımı korumam gerek.
Spor yine yapamadım. Dünde yapmadım. Bir az hasta gibiyim, bir az ağrılar var. O yüzden yapmadım. Ama yarın mutlaka yapıcam.
Krizler ise gün içerisinde çok az geldi. Ama mental olarak kendimi korumam gerek. Günlük ruh halim baya değişiyor.
Bu günü başarı oranı 80%. Düzen tam oturmadı daha.
95. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, gün içinde güzel geçti. Ama gün sonuna doğru enerjim baya azaldı. Sporu bu günde yapmamaya karar verdim. Yarın saat 06.00-a kadar yapıcam. Normal düzenine oturtucam. Ya da başarısız olucam ve kaybedicem. Genel plan ve süreç analizi ve planı yaptım. Akşamları neden yorgunum daha anlayamadım. Krizler bu gün neredeyse hiç yoktu.
Bu günü başarı oranı 85%. Spor ve s. yapılmaması iyi değil. Uyku düzeni düzelmedi hala.
96. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, sporu dün son anda yaptım. Beynimde düşünce fırtınası sonucu bir deneyeyim dedim ve enerjim artdı, iyi geldi. Bu günde bir az zorlanarak yaptım. Sabah zamanında kalktım. Dersleri çalıştım. İşleri yaptım. Kaliteli bir gündü. Sadece akşam bir anlık ani bir kriz geldi. Ama yendim. Nedeni, sanırım, normal bir kriz. Sadece eski şeyleri hatırladım. Bu gün kötü olan şey ise, kendimi kontrolde hala tam istediğim seviyede değilim.
Bu günün başarı oranı 95%. Kendimi kontrolü daha da artırmam gerek. Ama bütün işler bitirildi bu gün.
97. Gün
Disiplin Süreci 1. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün düne göre zayıf bir gündü. Sabah bir az tereddütden sonra zamanında uyandım, kitap okudum. Zamanımı harcamadım. Ama sornasında eve misafir geldi, öngörülemez çok şey oldu, başka evde kalıyordum ve s. bir az disiplin kontrol edilemedi. Üstelik bende kendimi toparlayıp, zaman kaybettiğimi düşündüğüm şeyleri bırakmalıydım. Ama yapamadım bu gün. Yarın yapıcam. Ya da başarısız olucam. Bu gün programın bazı işlerini bitiremedim. Sinirliyim açıkcası, çünki zaman kaybettiğimi düşünüyorum.
Dünki krizler ise, bu gün daha da güçlü geldi. Yensemde, neden olduğunu düşünüyorum. Zihnime sahneler falan geliyor, yarın bakalım nasıl olucak.
Bu günü başarı oranı 85%. Programı özfarkındalığımı koruyarak bitirmem gerekirdi. zira çok kolaydı. Ek olarak, müzik1 kuralını bozdum. Buna da dikkat etmek gerek. Aslında kesin bir kural gerek.
98. Gün
Disiplin Süreci 0. Gün

Start

Uranüs Yolcusu
Evet, bu gün dün ile aynı oldu. Sabah zamanında uyandım. Ama rutinleri tamalayıp, kitab okudukdan sonra uykum yine geldi, geri uyudum. Genel olarak kendi evimde değildim diye tam kontrol edemiyordum durumu. Ama genel olarak disiplini korumaya çaba gösterdim. Yine de başarısız oldum. Artık kendi evimdeyim ve bir disiplin yaratıcam. Ya da başarısız olucam.
Krizler artdı. Baya gece krizleride olmak üzere, pmo sahneleri zihnime gelmeye başladı. Gece yarı uykulu bir şeyler düşündüğümü hatırlıyorum. Her şey 2 gün önce, bir tv-de tetikleyici görmemle başladı. Normalda hemen geçerdi, ama şimdi etkisini sürdürüyo. Sebebini anlamadım, ama dikkatli olmak gerek. Gün içinde de krizin etkileri vardı.
Bu günün başarı oranı 85%. Kendimi kontrol etmeye çaba göstersemde, başarısız oldum.
99. Gün
Disiplin Süreci 0. Gün

Deku

Ay Yolcusu
Bu günün başarı oranı 85%. Kendimi kontrol etmeye çaba göstersemde, başarısız oldum.
Hocam %85 oranı başarıdır. Kendinize başarısız olduğunuzu telkin etmeyin, bu sizi sürecinizde geri atabilir. Hatta %15-%20'lik eksiklikler insanı daha başarılı olmaya motive eder.

Start

Uranüs Yolcusu
Hocam %85 oranı başarıdır. Kendinize başarısız olduğunuzu telkin etmeyin, bu sizi sürecinizde geri atabilir. Hatta %15-%20'lik eksiklikler insanı daha başarılı olmaya motive eder.
teşekkür ederim. Ordakı başarısız oldum yazmamın sebebi 15% lik bir kesintinin neden olduğudur. Normalde ise 75% kritik düzey. Ondan aşağısı süreç için tehlikelidir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6