Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Neptün Yolcusu

70% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün kötü geçti. Sabah uyandım ve rutinler tamamlandı. Sonrasında derse başladım. Ders tam düzgün ilerlemedi. Odaklanmayı maksimum yapacak şekilde çalışmadım. Sonrasında yemek yedim ve bir az uyumak istedim. Ama çok yorğundum ve 3 saat uyumuşum. Uyanınca derse yeniden başlıycaktım. Ama bir çok şey dikkatimi dağıttı. N-B kuralları da izlenemi. Bütün bu sorunlar birikiyor ve günü boşa geçirdiyor. Bundan sonra günün kalitesini ölçmek gerek. Uzun bir zamandır süreç başarı oranı 75% altında, ki bu çok büyük bir tehlike. Yavaş-yavaş yokuş aşağı gidildiğinin bir göstergesi. Bunun sebebi bu Disiplin Programının düzgün uyğulanmaması. Yarın bu durum değişecek. Ya da başarısız olucam.

Bu gün dünki kadar ciddi krizler yoktu. Hatta neredeyse hiç yoktu demek bile olur. Tetikleyicilere karşı daha güçlüydüm. Lakin, hala genel bir hassaslık var tetikleyicilere karşı. Kendini kontrol ederek bu duruma karşı güçlenmek gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

1. Telefon kontrol etme kuralı izlenilmedi. - ama ilerleme vardı. Yine de günün kalitesini çok bozuyor.
  2. N-B kuralı izlenilmedi - bu durum irade ile alakalı. Gün içinde bir çok küçük şey iradeyi zedeliyor ve irade daha yavaş-yavaş güçlendiği için hemen zayıflıyor.
  3. Ekran kuralları net izlenilmedi - bu sorun da irade sorunu.

Disiplin Programı​

1. Gün

Timeline​

24. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

73% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım ve rutinleri bitirdim. Sonrasında bir kaç iş nedeniyle geç derse başladım. Lakin, 2 saat çalışdım. Sonrasında bir hata yaptım. Green Book diye bir film izledim. Çok uzundu. Akşam 2 saat ekran hakkım vardı ve bunu daha önce kullandım. Yerine akşam ders çalışacaktım. Aslında hata değildi normalde. Ama bunu yapıp yapmamak arasında kararsız kaldım. Bu iradeyi zayıflatdı. Sonrasında bir baş ağrısı başladı ve zaten stressli olan durum daha da stressli oldu. Akşama doğru 1 saat daha ders çalışdım. Amma N-B kuralları hiç izlenemedi. Sanki kendimi kontrol edemiyordum. Akşam 18-e kadar telefona bakmadım, amma sonrasında mesajları düzensiz kontrol etdim. Bunlar ciddi sorunlardı. Ama genel olarak bir ilerleme kaydedildi. Bu hataları yarın düzeltmek gerek. Spora gidicem yarın. Gitmezden önce 2 saat ders çalışmak var. Döndüğümde ise ekran süresi olucak, ondan sonra uyuyup yeniden ders çalışma var. En önemli noktalar irade yoran meselelerin belirlenmiş olması ve N-B krizlerine karşı savaşmak. Bu iki sorun bitirilirse gün içerisindeki 80% problemler çözülecek. Bu gün ilerleme oldu, ama tam olması için yarın bu hatalar kapatılmalı.

Bu gün dünki kadar ciddi krizler yoktu. Hatta neredeyse hiç yoktu demek bile olur. Tetikleyicilere karşı daha güçlüydüm. Lakin, hala genel bir hassaslık var tetikleyicilere karşı. Kendini kontrol ederek bu duruma karşı güçlenmek gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

1. Telefon kontrol etme kuralı izlenilmedi. - ama ilerleme vardı. Yine de günün kalitesini çok bozuyor.
  2. N-B kuralı izlenilmedi - bu durum irade ile alakalı. Gün içinde bir çok küçük şey iradeyi zedeliyor ve irade daha yavaş-yavaş güçlendiği için hemen zayıflıyor.

Disiplin Programı​

2. Gün

Timeline​

25. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-kötü geçti. Lakin, bu sefer artık nedenini çok daha iyi anladım. Sabah uyanıldı ve rutinler bitirildi. Sonrasında spora erken gitdim, dersi tam bir seans halinde çalışmak için dönünce. Ama sporda bazı nedenler sinirlerimi ve psikolojimi bir az yoruyor. Geri döndüğümde stress yükselmişti. Hem de sporda bir az oyalandığım için geç dönmüştüm, bu da ayrı bir hataydı. Döndüğümde bir az ekran izledim (kurallara uyğundu), sonrasında 1.5 saat uyudum. Uyandığımda başım ağrıyordu ve sinirlerimde oldukca gergindi. Çok gergindi. Ama ekran kurallarını bozmadım. Genel olarak spor dışında hiç bir kural bozulmadı. Ama ders çalışmakta aksadı. Kitap okumaya çalışdım. Sonra bir az aile ile vakit geçirdim. Ama N-B kuralları çok fena bozuldu. Bunun da nedeni zaten var olan stress-den kendimi tam kontrol edemememdi. Genel olarak bu ilave stress bir çok problemin kaynağı. Savaşılması gereken stress krizleri ayrı, bu ekstra stress ayrı. Buna neden olan günlük küçük bozulmalar. Sabah uyanınca yatakta uzanmak enerjini düşürüyor, yapılması gereken rutinler (disiplin sürecinin standard rutinleri: Notion tekrarlamak, ekran yasağı, ve study) geciktirmek iradeni zorluyor ve enerji düşürüyor. Bunlar yarın çözülecek. Ya da başarısız olucam.

Bu gün ciddi krizler vardı. Gece aniden bir düşünce dalğası saldırdı. Ciddi bir düşünce saldırısıydı. Gece ise yüzüstü uzanma oldu. Tam uyanık değildim, ama uyumamıştımda tam olarak. Bunun nedeni (gece çok stressli olmanın) gün içindeki stress. Bu stress sorunu çözülüyor artık, ilk başlardakı zorluk bunlar. Lakin, yine de çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Not: Bundan sonra süreç Notion ancak haftanın tek günleri tekrarlanıcak.

Mistakes​

1. Disiplin Programı Core Routinleri (Notion tekrarlamak, ekran yasağı, ve study) zamanında yapılmadı - irade sorunları yaratıyor bu.

Disiplin Programı​

3. Gün

Timeline​

26. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

74% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Dünki değişiklikler etkisini gösterdi. Ama hala 75% sınırını geçemedi, devam eden N-B sorunu var. Bunun da sebebi stressin hala güçlü olması. Sabah zamanında uyanıldı ve rutinleri bitirildi. Sonrasında ekrana bakılmadı ve zamanında derse başlandı. Ama 1 saat sonra bir uyku hali geldi nedense. Bende sonrasında uyanıp çalışayım diye bir az uyudum. Alarm kurmadığım için 4 saat uyumuşum. Lakin, uyandığımda dünki stress yoktu, aksine motive hissediyordum. Bir az bahçe işleri yaptım. Ama ders baya kaldı. Akşam N-B krizleri üstün geldi ve stress gitdikce artdı. Yarın bu sorun çözülmeli. İlk kural, eğer her hangi bir nedenden dersi saatini değişeceksem, bunun programda dakik belirlemek gerek. Hala sinir hali çok güçlü, stress oldukca güçlü krizlerle saldırıyor. Disiplin Sürecinin daha ilk günleri, bunları aşmak gerek. Lakin, genel bir ilerleme sağlandı. Mesele bunu güçlendirmek.

Bu gün ciddi krizler vardı. Gece aniden bir düşünce dalğası saldırdı. Ciddi bir düşünce saldırısıydı. Gece ise yüzüstü uzanma oldu. Tam uyanık değildim, ama uyumamıştımda tam olarak. Bunun nedeni (gece çok stressli olmanın) gün içindeki stress. Gün içerisinde de güçlü düşünce saldırıları geldi. Bunlar normalden 2-3 saniye fazla oldu. Bunlara karşı savaşmak ve yok etmek gerek. Lakin, bu stress sorunu çözülüyor artık, ilk başlardakı zorluk bunlar. Lakin, yine de çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. N-B kuralı izlenilmedi - bu durum irade ile alakalı. Gün içinde bir çok küçük şey iradeyi zedeliyor ve irade daha yavaş-yavaş güçlendiği için hemen zayıflıyor.

Disiplin Programı​

4. Gün

Timeline​

27. Gün
Flatline Zamanlar

Start

Neptün Yolcusu

50% Başarı - Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün çok kötü geçti. Artık bu sorun kontrolden çıkıyor. Dün çözdüğümü sanmıştım. Ama çok büyük yanılmışım. Sorun çok daha güçlü bir şey. Bunun sebeplerini bu gün anladım ve önlemler aldım. Artık bitmesi gerek bu durumun. Süreci çok ciddi anlamda tehdit ediyor.

Bu gün krizler vardı. Ama dünki kadar ciddi değildi. Tetikleyicilere karşı hala hassaslık var, ama başarılı bir şekilde buna karşı koyuldu bu gün. Yine de çok tehlikeli bir durum. Stress durumu her şeyi çok ciddi tehdit ediyor. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. N-B kuralı izlenilmedi - bu durum irade ile alakalı. Gün içinde bir çok küçük şey iradeyi zedeliyor ve irade daha yavaş-yavaş güçlendiği için hemen zayıflıyor.

Disiplin Programı​

5. Gün

Timeline​

28. Gün
Flatline Zamanlar

Start

Neptün Yolcusu

60% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım ve rutinleri tamamladım. Dün bu soruna bir çözüm bulmuştum. Ama onu yapacak kadar sinirlerim yerinde değildi. Bende rahat işler yapmaya karar verdim. Bir az film izledim, ama normal. Sonrasında spora gitdim. Sporu sonuna kadar yapmak zor oldu, sinirlerim gergindi. Ama akşama doğru kendimi toparlıyordum. Sonrasında ise ciddi bir hata yaparak stressi oldukca artıracak bir şey yaptım. Bu ilk hafta en kritik hafta ve 1aydır bunu geçemiyorum. Artık işler oldukca tehlikeli oluyor, geçilmezse bu hafta her şey bite bilir. Öğrenilmesi gerek bir çok şey öğrenildi haftanı bitirmek için.

Bu gün krizler vardı. Ama dünki kadar ciddi değildi. Gece yüzüstü uzanma oldu. Ama tam uyanık değildim. Yine de yüzüstü uzandığımın farkındaydım ve krizler geliyordu. Lakin, krizler dağıtıldı. Tetikleyicilere karşı hala hassaslık var, ama başarılı bir şekilde buna karşı koyuldu bu gün. Yine de çok tehlikeli bir durum. Stress durumu her şeyi çok ciddi tehdit ediyor. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

Disiplin Programı​

6. Gün

Timeline​

29. Gün
Flatline Zamanlar

Start

Neptün Yolcusu

57% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım ve rutinleri tamamladım. Sabah sinirlerim gergindi ve programı izlemedim. Oldukca kötüydü durum. Ama akşama doğru kendimi toparlamayı başardım. Bazı fiziki işler yaptım ve sinrilerimi sakinleştirdim. Ama ders çalışırken hala odaklanamadım ve N-B her şeyi mahv etdi. Çok ciddi bir sorun bu. Lakin, artık sorunu neredeyse bütün nedenleriyle anladım. Geriye onu düzeltmek kalıyor, ki bu en zor kısmı. Aynı süreçdeki gibi bir zorluk olucak. Ama kendini zorlayarak zorlayıp bu zorluk geçilirse, sonrası çok kolay olucak. Yarın önemli bir gün bu açıdan. Tren seyahati var.

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece yüzüstü uzanma oldu yarı-uykuluyken. Sanırım bazı düşünce saldırıları da oldu, ama net hatırlamıyorum. Gün içerisinde bazen ani düşünce saldırıları geldi. Genel olarak stress yüzünden krizlere ve tetikleyicilere karşı bir hassaslık var. Bu hafta artık bu stress sorunu son bulacak. Ya da başarısız olucam. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

2. Study tam bitirilemedi. Odaklanma başarılamadı.

Disiplin Programı​

0. Gün

Timeline​

30. Gün
Flatline Zamanlar

57% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım ve rutinleri tamamladım. Sabah sinirlerim gergindi ve programı izlemedim. Oldukca kötüydü durum. Ama akşama doğru kendimi toparlamayı başardım. Bazı fiziki işler yaptım ve sinrilerimi sakinleştirdim. Ama ders çalışırken hala odaklanamadım ve N-B her şeyi mahv etdi. Çok ciddi bir sorun bu. Lakin, artık sorunu neredeyse bütün nedenleriyle anladım. Geriye onu düzeltmek kalıyor, ki bu en zor kısmı. Aynı süreçdeki gibi bir zorluk olucak. Ama kendini zorlayarak zorlayıp bu zorluk geçilirse, sonrası çok kolay olucak. Yarın önemli bir gün bu açıdan. Tren seyahati var.

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece yüzüstü uzanma oldu yarı-uykuluyken. Sanırım bazı düşünce saldırıları da oldu, ama net hatırlamıyorum. Gün içerisinde bazen ani düşünce saldırıları geldi. Genel olarak stress yüzünden krizlere ve tetikleyicilere karşı bir hassaslık var. Bu hafta artık bu stress sorunu son bulacak. Ya da başarısız olucam. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

2. Study tam bitirilemedi. Odaklanma başarılamadı.

Disiplin Programı​

0. Gün

Timeline​

30. Gün
Flatline Zamanlar
Mistakes, disiplin programı ve timeline çok mantıklı. Bir de ilk baştaki açıklama kısmı da çok öğretici. Disiplin programını kendi günlüğüme de ekleyeceğim. Sistematik ve rutinli olması harika.

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Dün günlüğü yazamadım. Dün genel olarak bir çok işle meşğul geçti, o yüzden pek bir şey olmadı. Bu gün de zorlu geçti. Stress krizleri hala geliyordu. Sabah uyandığımda da bir az stressliydim. Şartlarda pek uyğun değildi. Ama günortasında kendimi toparlamayı başardım. İlk önce planlandığı gibi küçük rutinleri bitirdim. Stressliydim diye zorlandım odaklanmakda, ama sonunda başardım. Akşamda 2 saat ders çalışdım. Yine oldukca stressliydim ve odaklanamıyordum, ama kendimi çalışmaya zorladıkca geçti yavaş-yavaş. Artık bunun mekaniğinin nasıl çalıştığını çok iyi anlıyorum. Bu hafta Standard Disiplin Routine-leri adlı bir program uyğuluyorum, ve esas hedef istikrarlı küçük işleri yaparak stressi azaltmak. Sonrakı hafta için stress azalmış bir şekilde hazır olmak gerek. Dersten sonra bir az kontrolü kaybeder gibi oldum, ama tecrübeliydim diye kendimi toparladım. Yine de bu hataydı. Çok dikkatli olmak gerek. Yarında bir az düzensiz bir gün olucak, kenar işler çok var. Ama sonrasında artık bir düzen gelicek. Esas mesele Standard Routine-leri uyluğamak her durumda.

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece bir şey oldumu hatırlamıyorum, ama gündüz krizlere karşı hassastım. Stress hala devam ediyor diye krizlerde geliyor. Krizlere sebep olan bazı aldatıcı düşüncelerin farkına vardım bu gün. Onlar gelince hemen dağıtılmalılar. Sürece çok büyük bir tehlike yaratıyorlar. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. N-B kuralı izlenilmedi - ama belirgin bir iyileşme vardı.

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Days

Timeline​

31. Gün
Flatline Zamanlar

Start

Neptün Yolcusu

73% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Standard Routine-ler ve Standard Dicipline Routine-leri bitirildi. Gün içerisinde stress krizleri sinir ve yorğunluk olarak geldi. Bunlar aynı zamanda flatline döneminin de etkileri. Lakin, tamamlanması gerekenler tamamlandı. 2 saat Study iki ayrı seans olarak bitirildi, 3 saat farkla. İlk seans bitirildiğinde oldukca stressliydim ve sonrasında ekran süresini 2 saat öne çekdim. Doğru bir karardı, çünki artık hiç bir şey yapamayacak kadar sinirlerim gergindi. Ama sonrasında sakinleştim ve ikinci seansı bitirdim. Bunlar hepsi normal ve beklenen şeylerdi. Bu hafta esas mesele Standard Dicipline Routine-lerini bitirmek. Son Study Session-dan sonra bir boşluk oldu. Evi toparladım ve kitap okudum. Bundan sonra da kitap okurum. Duyğusal düşünceler de aktif olarak saldırıyor, lakin hepsine karşı tecrübeliyim.

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece bir şey oldumu hatırlamıyorum, ama gündüz krizlere karşı hassastım. Hassaslık baya güçlüydü. Bozmak istekleri direkt geliyor ve zorluyordu. Bunlar hiç normal değil. Stress hala devam ediyor diye krizlerde geliyor. Lakin, dün farketdiğim düşüncelere karşı ciddi önlemler alındı. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. Phone kuralı bir iki defa bozuldu. Kontrol etmek gerek.

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Days

Timeline​

32. Gün
Flatline Zamanlar

Start

Neptün Yolcusu

65% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-kötü geçti. Tam düzen toparlanmaya başlamışken böyle bir gün hiç iyi olmadı. Sabah uyandım ve Standard Routine-ler (SR) bitirildi. Sonrasında duş aldım ve okula gitdim. Burda büyük bir stress kaynağı vardı. Bunla yüzleşmeye hazır değildim, ama denemem gerekiyordu. Lakin, sonuçta stress düzeyi fazla artdı. Kendimi kontrol etmem ve programı mevcut duruma göre düzeltmek gerekiyordu. Şimdi, okuldan döndüğümde bu stress hala devam ediyordu. Music1 hatasına bile düşüldü neredeyse. Yaptığım ilk iş döner yemek oldu (eve daha yeni taşındım, evde yemek yoktu). Ama bu midemi rahatsız ediyor ve uyku hali getirerek stressi artırıyordu. Sonrasında düzensizce ekran saatleri başladı. Günlük olan 2 saatlik ekran süresini öne çektim, lakin kritik bir hata yaparak programı buna göre düzenlemedim. Kafadan bir hesap ile yaptım. Bu gibi durumlarda irade oldukca zorlanıyor, ve zaten şimdiki irade oldukca zayıf. Ortada bir düzen yok, daha 2. gün düzen yavaş-yavaş yaranıyordu. Bu gibi durumlarda derhal programı düzenlemek ve mevcut duruma adapte etmek gerek. Bunu kafadan yapacak irade ve sinirsel hakimiyyet şimdilik yok. Sonrasında stress gitdikce artdı ve ekran süresi aşılmaya başlandı. Ben de bir az uyudum. Uyandıkdan sonra küçük bir şeye bakıcam derken internetde stress yavaş-yavaş artmağa devam etdi ve en sonunda sinirsel durum öyle bir seviyyeye geldiki ders çalışmaya ve ya kitap okumaya yetecek sinirsel ve duyğusal güç kalmadı. Bundan sonra kendimi toparladım bir az. Zor da olsa Notion tekrarladım. Sonrasında yemek pişirdim, fiziki bir iş olarak. Çünki böyle durumlarda kendini bir şey yapmaya zorlarsan stress gitdikce azalır. Bunu yapmak zor oldu, ama başardım. Yemekden sonra ekran yasağı uyğuladım ve derse başladım. Lakin, stress hala vardı ve dersde tam odaklanma sağlanamadı. Netice olarak, bu gün düzen zincirin halkaları gibi bir-bir kırıldı. Dışarıdan bakınca kontrol etmesi kolay bir şey gibi görünüyor, ama şimdiki durumda oldukca yüksek bir stress bozukluğu var ve bu durumu toparlamak için başlatılan disiplin sürecinin ilk günlerinde böyle bir şey olması her şeyi zorlaştırıyor. Bundan sonrakı 4 gün ekstra bir şey olmayacak ve tam olarak bir disiplin programı ile süreç 75% başarının üzerine çıkarılacak. 4 gün stabil bir düzen olması şart! Artık bu sorun kontrolden çıkmaya başladı iyice. Bu gün sonuçta sadece 1 saat ders çalışıldı, kitap okunmadı. Bütün gün stress ve ekranla tam olarak boşa harcandı! Üstelik düzen bozularak diger günler içinde bir tehtid oluşturuldu!

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece bir şey oldumu hatırlamıyorum, ama gündüz krizlere karşı hassastım. Hassaslık baya güçlüydü. Bozmak istekleri direkt geliyor ve zorluyordu. Bunlar hiç normal değil. Stress hala devam ediyor diye krizlerde geliyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. Phone kuralı bir iki defa bozuldu. Kontrol etmek gerek. Stressin kontrolden çıkmasıyla direkt bağlantılıydı.

Disiplin Programı​

3. Gün
Chaser Days

Timeline​

33. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Yine bazı hatalar oldu, ciddi hatalardı. Ama bu hatalara karşı gösterilen düzeltmeler ve genel olarak zorlukla mücadele, 75% başarı oranını hak ediyor. Şimdi, sabah uyandım ve SR tamamladım. Daha sonra derse başladım. 2 saat zorlu oldu. Odaklanamıyordum, stressliydim, aklıma duyğusal düşünceler geliyordu, ve s. Lakin, kendimi zorladım ve bitirdim. Bitirmeye yakın artık beynim kendine gelmeye başlamıştı. Stress azalmış, düşünceler yavaş-yavaş yok oluyordu. Sonrasında yemek yedim ve Screen Free hakkımı kullandım, Programa göre. Ama burada bazı hatalar yaptım. Disiplin Sürecinin ilk gününde birine mesaj atdım ve sürekli cevabını bekledim. Sürekli cevabı beklemek başka yanlış bir şeydi, ama mesaj atmak daha yanlışdı şimdiki durumda. Daha yeni-yeni başlıyor her şey ve böyle bir şey yapmak stressi artırıyor. Bu günün ilk ve en büyük hatasıydı. Sonrasında derse başladım yeniden. Ama bu sefer dersde stress yaradan bir şey oldu, bir ufak sorunu çözmek için saatler harcadım. En sonunda ne kadar basit olduğunu gördüm, ama baya zaman ve gitmiş ve stress artmışdı. Yine de buna deydi. Yaptığım hata bundan sonraki coşğu hissiyle dream kurallarını neredeyse bozmak oldu. Bunlar çok ciddi hatalardı ve tekrar olunması halinde süreci boza bilir. Artık tekrarlanmıycak. Ya da başarısız olucam. Ek olarak, kendini kontrol etmeyide artık öğrenmen gerek. Her zaman ideal koşullar olmuycak. O yüzden rasyonel düşünmeyi ve duruma adapte olmağı, ya da gerekirse durumu değiştirmeyi öğrenmek gerek.

Bu gün krizler vardı. Ciddi krizlerdi. Gece bir şey oldumu hatırlamıyorum, ama gündüz krizlere karşı hassastım. Hassaslık baya güçlüydü. Bozmak istekleri direkt geliyor ve zorluyordu. Bunlar hiç normal değil. Stress hala devam ediyor diye krizlerde geliyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. Phone kuralı bir iki defa bozuldu. Kontrol etmek gerek. Stressin kontrolden çıkmasıyla direkt bağlantılıydı.
  2. Mesaj atıldı. Çok ciddi bir hataydı.
  3. "Zafer" sonrası bir coşğuyla dream kuralları ihlal edildi. İnanılmaz büyük bir hataydı.

Disiplin Programı​

4. Gün
Chaser Days

Timeline​

34. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

50% Başarı - Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün kötü geçti. Lakin, çok önemli bir şey öğrendim. Sabah uyandım ve SR tamamladım. Ders çalışmağa başladıkdan sonra stress iyice artdı. Artık derse devam edemiyordum. 1 saati bitirince dersi bıraktım ve yemek yiyerek 1 saatlik ekran hakkımı kullandım. Sonrasında uyudum ve s. Ama gün içerisinde fark ediyordum ki, bir şeyler yanlış gidiyor. Süreç olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Akşama doğru artık iyici kontrolü kaybetmeye yaklaşıyordu iradem. PMO krizlerine karşı hassaslık artmıştı, sinirlerim iyice gerilmişti, ve s. ve s. Sonrasında bir az araştırma ve düşünmekle sorunun temel nedenlerini anladım.
Şimdi, durumu netleşdirelim. Bu hayatda bir şeyler benim için doğru gitmiyor, teorik bir neden bu ve bu yüzden beynim çareyi bağımlılıklarda buluyor. Bu sorunu halletmeyin bir kısmı da bu bağımlılıklardan geçiyor. Yani, bir döngü var burada. Döngüyü kırmak içinde ciddi bir strateji gerek. Hali-hazırda 3 esas bağımlılık var:
  1. PMO Bağımlılığı
  2. Dream Bağımlılığı
  3. Ekran Bağımlılığı
Ekranında ne kadar ciddi bir düzeyde bağımlılık yaratdığını bu gün anladım. Gün içerisinde canım sıkılıyor, hiç bir şey yapamıyorum gibi hissediyordum. Lakin, ekran zamanı gelince bir anda sanki bir rahatlama oldu, yalancı bir rahatlama, aynen PMO-da olduğu gibi. Dream bağımlılığı hayatdakı esas sorundan ve süreç sırasındakı stressli düşüncelerden kaçmak için baş vurulan bir şey. Bu iki bağımlılığın krizlerine karşı kaybedince, direkt olarak PMO yavaş-yavaş sahneye çıkıyor, çünki beyin sürekli hazz aramaya başlıyor stressden.
Bu bağımlılıklardan kurtulmak için hayatdakı asıl sorun çözülmeli, bu sorunu çözmek içinde bu stressden, yani bağımlılıklardan kurtulmak gerek. Paralel ilerlemeli. Şimdi, bağımlılıklardan kurtulmadakı ilk sorun kenar bütün stress kaynaklarından uzak durmak gerek. Bunlar 3 genel kategoride varlar: bağımlılıkta taviz vermek, hayatdakı asıl sorunu gereksiz yere güçlendiren erken davranışlarda bulunmak, ve çevrenin krizlere çok müsait olması. Bu 3 durumu dikkatlice analiz etmek gerekiyor. Taviz verirsen beyin tetiklenir ve yavaş-yavaş ya da hızla bağımlılığa sürüklenir. Gereksiz yere kenar stress daha yeni toparlanmakda olan iradeyi mahvediyor. Çevreninde krizlere müsait olması aynı şekilde yine iradeye taşıyamayacağı bir yük bindiriyor. Bu 3 sorunu dikkatlice çözmek gerek. Şimdi bunun stratejisini yaratıcam. Ya da başarısız olucam.

Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece yarı-bilinçli yarı bilinçsiz ani düşüncelere daldım. Düşüncelerin ne olduğunu hatırlamayacak kadar bilinçsiz, ama bir şeyler olduğunu hatırlayacak kadar bilinçliydim. Günortasındakı uykuda da oldu bu. Gün içinde stressli anlarda direkt bozma isteği krizi geldi, zayıftı, ama çok tehlikeliydi. Genel olaraksa tetikleyicilere karşı hassaslık güçlüydü. Bu durum stress sorunundan kaynaklanıyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

2. Mesaj atıldı. Çok ciddi bir hataydı.

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

35. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah uyandım ve SD rutinleri tamamladım. Gün içerisinde de SDR tamamlandı. Sabah düşünceler beynimde kazan gibi kaynıyordu. Ama artık bunların kriz olduğunu anladım ve görmezden geldim. Gün ortasında bir düşünce hali geldi. Bunlar nedir ve s. diye düşünmeye başladım, bir şeyler yanlış gidiyor hissine kapıldım. Lakin, sonra kendime geldim ve bunları düşünmeme kuralını uyğuladım. Rasyonel düşünceyi bozuyor bunlar. Kriz zamanlarında aldatıcı düşünceler ile gerçekler bir birine karışır. Yapmak gereken sadece krizi yenmeye odaklanmak ve sonra sakin olunca gidişatı değerlendirmek. Bu gün sakin geçti ve ders çalışdım. Ara bir ders çalışırken stress geldi, ama en sonunda çalışıldı. Genel olarak gün içerisinde çok fazla düşünceli oluyorum, dream düşünceleri. Bunları kesmek için savaşmak gerek. Dün söylediklerimi planlamışdım. Onları uyğuladım bu gün. Lakin, en önemli mesele bu durumun istikrarlı ilerlemesi. Yarın ve ya sonraki günden başlayarak ciddi krizler gelicek. Bunlara hazırlıklı olmak gerek.

Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece yarı-bilinçli yarı bilinçsiz ani düşüncelere daldım. Düşüncelerin ne olduğunu hatırlamayacak kadar bilinçsiz, ama bir şeyler olduğunu hatırlayacak kadar bilinçliydim. Günortasındakı uykuda da oldu bu. Gün içinde stressli anlarda direkt bozma isteği krizi geldi, orta-zayıftı, ama fazlasıyla çok tehlikeliydi. Genel olaraksa tetikleyicilere karşı hassaslık güçlüydü. Bu durum stress sorunundan kaynaklanıyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Days

Timeline​

36. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah uyandım ve SD rutinleri tamamladım. Gün içerisinde de SDR tamamlandı. Görünürde bütün kurallara uyuldu ve sağlam bir gün geçti. Ama sanki hala tamamlanmamış bir iki nokta var teoride. Onları düşünmek gerek. Bu gün genel olarak programa uyğun geçti. Lakin, bu teorik boşluk doldurulmazsa istikrar kısa sürede çöker.

Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece yarı-bilinçli yarı bilinçsiz ani düşüncelere daldım. Düşüncelerin ne olduğunu hatırlamayacak kadar bilinçsiz, ama bir şeyler olduğunu hatırlayacak kadar bilinçliydim. Günortasındakı uykuda da oldu bu. Lakin, gün içerisinde süreci bozma isteği falan gelmedi. Genel olaraksa tetikleyicilere karşı hassaslık güçlüydü. Sürekli aklımda cinsellik var. Bunu bitirmek gerek! Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Days

Timeline​

37. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

55% Başarı - Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün kötü geçti. Nedeni artık yüzleşmek gereken sorunlardı. Bu sorunlar bu günü başarısız yaptı, disiplin sürecini bozdu. Ama bazı dersler öğrendim. Bu gün sabah zamanında uyanıldı ve SD bitirildi. Sonra gün içerisinde o sorunla yüzleşme oldu başka yerde ve iradem oldukca zorlandı. Eve dönünce yemek yedim ve uyudum. 2-3 saat uyumanın ardından uyandığımda stressliydim. Music2, Dream kuralları bozuldu. Bu Disiplin Süreci bozuldu anlamına geliyor. Ders çalışmak enerjisi yoktu. Stress gitdikce artıyordu. Aynen relapse etkileri yaşanıyordu, kısaca. İlk önce bir mutluluk, sonra çöküş. Yarın bu durumu analiz edicem ve bu sorunla yüzleşmeye göre stratejiyi değiştiricem. Bu kadar sık-sık kaybetmek oldukca rahatsız edici, ama esas mesele kararlılık. Dersler çıkararak yola devam etmek gerek. Lakin, aynı zamanda çok dikkatli de olmak gerek. Bu stress durumu artık çözülmezse, PMO süreci bozula bilir ve bu çok ciddi bir çöküş olur. Çok dikkatli olmak gerek!

Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece yarı bilinçsiz bir çok düşünceye daldım yüzüstü uzanıp, ama uyandığımda kendi kontrolüm dışında olduğunu farketdim. Gün içerisinde de sürekli cinsellikle ilgili düşünceler geliyor. Bunlar stressli günlerin bir sonucu, ama aynı zamanda kendini kontrol etmeli ve zehirli düşünceleri dağıtmalısın. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün - RELAPSE
Chaser Days

Timeline​

38. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

40% Başarı - Aşırı Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün çok kötü geçti. Gece düzgün uyuyamadım. Sabah 30 dakika geç uyandım. Stressliydim diye bir şey yapamadan 1 saat bekledim ve sonra universiteye gitdim. Üniversite iyi geçti. Ne kadar stressli olsam da, kendimi bir şekilde toparlayıp sosyal ortama girdim. Ama döndüğümde gün içerisinde aldığım bir çok zorlu karar yüzünden tükenmiş durumdaydım. Hata yaparak günün geri kalanını planlamadım ve kontrolsüzce ekranda vakit harcadım. Music1 kuralı direkt bozuldu. 1 ay öncesinde olan stress relapse yeniden yaşanıyor. Bu bir felaketle sonuçlanıcak, eğer durum düzeltilmezse. Geceye doğru kontrolü geri kazandım ve minimum ders çalışmayı bitirdim. Stress hissleri ile ilgili tecrübem artdığı için kendimi daha kolay kontrol etmeyi başardım. Yarın sabah üniversiteye gitmezden önce bu sorunu genel olarak analiz edicem. Ya da başarısız olucam!

Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece bilinçli halde bir çok kriz geldi. Yüzüstü uzanma ve düşüncelere dalma krizleri çok güçlüydü. 5-10 saniyelik düşüncelere dalma gibi bir şeyler oldu. Aklımda sürekli cinsellik vardı. Bu artık PMO sürecininde yaşanan olaylardan tam olarak etkilenmeye başladığını gösteriyor. Yarın bu sorun çözülmezse artık her şey biter. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün - RELAPSE
Chaser Days

Timeline​

39. Gün
Flatline Zamanları

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5