Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Eff'in Günlüğü

kafkaslı23

Jüpiter Yolcusu
Merhaba arkadaşlar,

Önemli haberlerim var. Öncelikle 3 kere relaps oldum.
Ameliyat olacağım, bunun yanında ailemin getirdiği stres vs beni dopamin bulmaya itiyor. İyi haber bilgisayar oyunları ve sosyal medyaya sarmıyorum ancak ameliyat olana kadar spor ve normal çalışmalarıma ara vermiştim. Perşembe günü olacak ameliyatım, başka bir hastanın ameliyatını iptal etmesi ile yarına alındı. Bugün yatacağım. Yarın bambaşka bir ben olacak umarım.

Relapslarımın nedenleri:
1- Spor yapmamak. Gerçekten iyi besleniyorsanız ve gençseniz 5-10 km yürümek bile işe yaramıyor. Tüm vücudunuzu yoracak bir şeyler yapmalısınız.
2- Bir şeye odaklanmamak, bir amacının olmaması. Yukarıda da yazdığım gibi ameliyat gününe kadar her şeyi askıya almıştım. Bu da devasa bir boş zaman demek. Ne kadar yan işlerle doldurmaya çalışsam da stres ile birleşince relaps'a götürüyor.

İyi tarafından bakalım. Ameliyat sonrası bir yazı daha yazacağım. Umuyorum ki ameliyatla beraber büyük bir stres faktöründen arınacağım. Bu da hem sonraki hayatım için hem de sürecim için olumlu bir ilerleme olacak. Çünkü benim relapslarım genelde kaldıramadığım streslerde veya uzun süreli streslerde oluyor. Maalesef hayatımdan da stres eksik olmuyor :p

Şaka gibi ama 24 saat sonra olacakları çok merak ediyorum.
Herkese bol şans.
Geçmiş olsun dostum inşallah ameliyatın iyi geçer
Belkide bu ameliyat bir başlangıçtır ve bundan sonraki hayatın dahada güzel olur
Sürecimiz daim olsun

• Bayıldım
Tepkiler: Eff
Geçmiş olsun Eff umarım sağlığına dair en güzel haberleri aktarırsın, daha sonrasında da burada güzel gelişimlerinden bahsetmeye devam edersin

• Bayıldım

Antifapderneği

Merkür Yolcusu
Merhaba arkadaşlar,

Önemli haberlerim var. Öncelikle 3 kere relaps oldum.
Ameliyat olacağım, bunun yanında ailemin getirdiği stres vs beni dopamin bulmaya itiyor. İyi haber bilgisayar oyunları ve sosyal medyaya sarmıyorum ancak ameliyat olana kadar spor ve normal çalışmalarıma ara vermiştim. Perşembe günü olacak ameliyatım, başka bir hastanın ameliyatını iptal etmesi ile yarına alındı. Bugün yatacağım. Yarın bambaşka bir ben olacak umarım.

Relapslarımın nedenleri:
1- Spor yapmamak. Gerçekten iyi besleniyorsanız ve gençseniz 5-10 km yürümek bile işe yaramıyor. Tüm vücudunuzu yoracak bir şeyler yapmalısınız.
2- Bir şeye odaklanmamak, bir amacının olmaması. Yukarıda da yazdığım gibi ameliyat gününe kadar her şeyi askıya almıştım. Bu da devasa bir boş zaman demek. Ne kadar yan işlerle doldurmaya çalışsam da stres ile birleşince relaps'a götürüyor.

İyi tarafından bakalım. Ameliyat sonrası bir yazı daha yazacağım. Umuyorum ki ameliyatla beraber büyük bir stres faktöründen arınacağım. Bu da hem sonraki hayatım için hem de sürecim için olumlu bir ilerleme olacak. Çünkü benim relapslarım genelde kaldıramadığım streslerde veya uzun süreli streslerde oluyor. Maalesef hayatımdan da stres eksik olmuyor :p

Şaka gibi ama 24 saat sonra olacakları çok merak ediyorum.
Herkese bol şans.
Geçmiş olsun her birimiz bir şekil beraber atlatıcaz bunları

• Bayıldım

SEDOU12

Jüpiter Yolcusu
Eff hocam durumunuz nasıldır? Umarım ameliyatınız istendiği gibi geçmiştir.

• Bayıldım

Eff

Yoda
Merhaba arkadaşlar,
İlginiz için teşekkürler. Ergenliğimle beraber başıma bela olan hiperhidroz hastalığına sahiptim. Özellikle ellerim inanılmaz derecede terliyordu. Bu birçok işi yapmama, yaklaşmama bile yetiyordu. Bazı şeyleri de çok temel şeyleri, örneğin motosiklete gaz vermek gibi temel şeyleri de el terlemem yüzünden istediğim ölçüde ayarlayamıyorum.

2 senedir iyontoforez cihazı kullanıyordum ve bu terlememi %90 oranında kesse de stresli olduğum durumlarda işe yaramıyordu.
Bu hastalığım yüzünden kendime çok yükleniyordum ve bu bende adeta bir OKB'ye genel anksiyeteye dönüşmüştü.

Geçenlerde bir etkinlikte hoşuma giden bir kızı dansa kaldırmıştım. Ben bu cesareti gösterip kızı dansa kaldırıyorken ellerim bana ihanet etmişti. Belinden tutarken heyecan ve örgü kazağının verdiği his ile sanki iyontoforez cihazı kullanmadığım günlere dönmüştüm.
Ellerim o kadar çok terliyordu ki bu saklamak istiyordum. İşte orada ameliyat olma kararını verdim :O

ETS ameliyatı oldum. Ellere giden ve ter bezlerini uyaran sinirleri klipslettim. Dün ameliyatım gerçekleşti. Bugün ise taburcu oldum. Ameliyat sırasında sinirlere ulaşmak için akciğerlerim sırasıyla söndürüldüler. Ameliyattan geldiğimde 8 saat sonra normal şekilde nefes almaya başladım.

Bugün sigara içmediğime tekrar tekrar şükür ediyorum. Sigara içiyorsanız derhal profesyonel yardım alıp bırakmalısınız. Çok fazla zarar veriyor. Sigara içmediğim için hem ameliyatım çok daha rahat geçti, hem ameliyat sonrası iyileşme sürecim çok daha rahat geçecek.

Şu an sonuçtan oldukça memnunum. Refleks terleme belirtisi görmedim ancak havalar soğuk, bunun için çok erken. Ellerim terlemiyor bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ellerim terlemeden bir yüzeye değmek veya birinin elini tutmak çok güzel bir his.

Daha da güzeli kendi kendime yaptığım stres ve kaygı bozukluğum da el terlemesi ile gitti. 23 yaşıma girmeden, 2025'in başlangıcında kendime çok güzel bir hediye verdim. Şimdi bana kalan iyileşme sürecini iyi bir şekilde geçirmek.

Strafe

Satürn Yolcusu
Dostum geçmiş olsun. Ben de aynı durumdan muzdaripim. Yaşım 18 ama 5-6 yıldır ellerim çok terliyor. 3 ay önce falan iyontoforez cihazı kullanmaya başladım kullandığım zamanlar iyi ama bırakınca tekrar terliyor. Ya da atıyorum havasız bir ortamda (otobüs,sınıf içi gibi) elim yine terliyor. Ben dert etmedim aşırı terlemem kesildi en azından.
Senin için umarım en hayırlısı olmuştur.

• Bayıldım

Eff

Yoda
Senin bir kaç yazında bu yazıyı sanki ben yazmışım diyordum. Aynı şeyleri yaşıyormuşuz :O

Evet şimdi aksiyon alma vakti geldi. Ameliyatım geçti. İyileşme sürecim tam hızında devam ediyor. Şu anda günlük işlerimi yapabilecek seviyeye geldim.

Relapse'a yol açan en büyük problemlerden bir kaçıyla uğraşıyorum.
1- Can sıkıntısı
2- Hareketsizlik

Hareketsizlik için yapabileceğim çok bir şey yok ama, can sıkıntımı gidermek adına ufaktan çalışmalarıma başlamalıyım.

Strafe

Satürn Yolcusu
Senin bir kaç yazında bu yazıyı sanki ben yazmışım diyordum. Aynı şeyleri yaşıyormuşuz :O

Evet şimdi aksiyon alma vakti geldi. Ameliyatım geçti. İyileşme sürecim tam hızında devam ediyor. Şu anda günlük işlerimi yapabilecek seviyeye geldim.

Relapse'a yol açan en büyük problemlerden bir kaçıyla uğraşıyorum.
1- Can sıkıntısı
2- Hareketsizlik

Hareketsizlik için yapabileceğim çok bir şey yok ama, can sıkıntımı gidermek adına ufaktan çalışmalarıma başlamalıyım.
Ben de senin yazılarını okurken öyle hissediyordum ara sıra.
Beni de relapse götüren şeylerden biri can sıkıntısı. Sürekli bir şeyle meşgul olmak istiyorum ama evde durup hiçbir şey yapmayınca aşırı bunalıma giriyorum. Bulduğum diğer bir etken de bazen aşırı özgüven beni relapse sürüklüyor. Örneğin o günüm iyi geçmiştir her şey neredeyse dört dörtlüktür sonra güzel bir antrenman yapmışımdır bazen bu beni çok motive ediyor. O ruh halinde sanki geçen hafta bağımlı değilmişim de 1 yıldır nofapteyim gibi hissettiriyor. Bu da diğer günlerde relapse sürüklüyor. Sende yaşamışsındır belki.

Eff

Yoda
Kendini sürekli meşgul tutmak gerçekçi değil ama, sürekli aşırı gevşek bırakmamak gerçekçi bir düşünce.

Aslında anlattığın şey de temelde yine can sıkıntısına bağlanıyor. Aşırı motive oluyorsun, dopamin tavan yapıyor, eve geliyorsun yapacak bir şey bulamadığın için rahat durmuyorsun. Bir süre sonra pmo senin için bir alışkanlık, belki bir hobiye dönüşüyor.

Öncelikle zihinde böyle bir hobin, alışkanlığın olmadığını bitirmek lazım. Sonrasında da yapacak daha gerçekçi şeyler bulmak lazım. Bugün 500 parça puzzle sipariş ettim. Akşamlarımı dolduracaktır.
Ben de senin yazılarını okurken öyle hissediyordum ara sıra.
Beni de relapse götüren şeylerden biri can sıkıntısı. Sürekli bir şeyle meşgul olmak istiyorum ama evde durup hiçbir şey yapmayınca aşırı bunalıma giriyorum. Bulduğum diğer bir etken de bazen aşırı özgüven beni relapse sürüklüyor. Örneğin o günüm iyi geçmiştir her şey neredeyse dört dörtlüktür sonra güzel bir antrenman yapmışımdır bazen bu beni çok motive ediyor. O ruh halinde sanki geçen hafta bağımlı değilmişim de 1 yıldır nofapteyim gibi hissettiriyor. Bu da diğer günlerde relapse sürüklüyor. Sende yaşamışsındır belki.

Strafe

Satürn Yolcusu
Dediğin gibi her zaman çok meşgul olamam. Derslerim şu an yoğun meşgulüm ama haftaya 1 aylık tatile gireceğim. Yapmak istediğim bir gezi planım var bir kaç yer belirleyip gideceğim.

Eff

Yoda
Ocak ayı benim için relapse'lar ayı oldu. Aile evinde çok fazla strese giriyorum. Çok düşünüyorum. Fazla entellektüel içerik tüketince kaldıramıyorum. Hayatta hep devam etmek gerek. İyi haber en azından akıl almaz fetişsel içeriklerden uzak duruyorum. Kötü haber hala tamamen özgür olamadım. Öğrenci evime geri döndüğümde daha rahat edeceğim.

Strafe

Satürn Yolcusu
İkimizin bir benzerliği daha, çok düşünme sorunu. Ben de bu yüzden başarısız olduğumu düşünüyorum. Kurtulmaya çalışacağım ama nasıl bilmiyorum.

Eff

Yoda
İkimizin bir benzerliği daha, çok düşünme sorunu. Ben de bu yüzden başarısız olduğumu düşünüyorum. Kurtulmaya çalışacağım ama nasıl bilmiyorum.
Oh, dostum overthinking aşılıyor. Benimki daha çok kronik stres. Sürekli stresli bir ortamdayım ve stres bana bağlı değil ve benim çözebileceğim bir şey değil.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6