Geçmiş olsun dostum inşallah ameliyatın iyi geçerMerhaba arkadaşlar,
Önemli haberlerim var. Öncelikle 3 kere relaps oldum.
Ameliyat olacağım, bunun yanında ailemin getirdiği stres vs beni dopamin bulmaya itiyor. İyi haber bilgisayar oyunları ve sosyal medyaya sarmıyorum ancak ameliyat olana kadar spor ve normal çalışmalarıma ara vermiştim. Perşembe günü olacak ameliyatım, başka bir hastanın ameliyatını iptal etmesi ile yarına alındı. Bugün yatacağım. Yarın bambaşka bir ben olacak umarım.
Relapslarımın nedenleri:
1- Spor yapmamak. Gerçekten iyi besleniyorsanız ve gençseniz 5-10 km yürümek bile işe yaramıyor. Tüm vücudunuzu yoracak bir şeyler yapmalısınız.
2- Bir şeye odaklanmamak, bir amacının olmaması. Yukarıda da yazdığım gibi ameliyat gününe kadar her şeyi askıya almıştım. Bu da devasa bir boş zaman demek. Ne kadar yan işlerle doldurmaya çalışsam da stres ile birleşince relaps'a götürüyor.
İyi tarafından bakalım. Ameliyat sonrası bir yazı daha yazacağım. Umuyorum ki ameliyatla beraber büyük bir stres faktöründen arınacağım. Bu da hem sonraki hayatım için hem de sürecim için olumlu bir ilerleme olacak. Çünkü benim relapslarım genelde kaldıramadığım streslerde veya uzun süreli streslerde oluyor. Maalesef hayatımdan da stres eksik olmuyor
Şaka gibi ama 24 saat sonra olacakları çok merak ediyorum.
Herkese bol şans.
Geçmiş olsun her birimiz bir şekil beraber atlatıcaz bunlarıMerhaba arkadaşlar,
Önemli haberlerim var. Öncelikle 3 kere relaps oldum.
Ameliyat olacağım, bunun yanında ailemin getirdiği stres vs beni dopamin bulmaya itiyor. İyi haber bilgisayar oyunları ve sosyal medyaya sarmıyorum ancak ameliyat olana kadar spor ve normal çalışmalarıma ara vermiştim. Perşembe günü olacak ameliyatım, başka bir hastanın ameliyatını iptal etmesi ile yarına alındı. Bugün yatacağım. Yarın bambaşka bir ben olacak umarım.
Relapslarımın nedenleri:
1- Spor yapmamak. Gerçekten iyi besleniyorsanız ve gençseniz 5-10 km yürümek bile işe yaramıyor. Tüm vücudunuzu yoracak bir şeyler yapmalısınız.
2- Bir şeye odaklanmamak, bir amacının olmaması. Yukarıda da yazdığım gibi ameliyat gününe kadar her şeyi askıya almıştım. Bu da devasa bir boş zaman demek. Ne kadar yan işlerle doldurmaya çalışsam da stres ile birleşince relaps'a götürüyor.
İyi tarafından bakalım. Ameliyat sonrası bir yazı daha yazacağım. Umuyorum ki ameliyatla beraber büyük bir stres faktöründen arınacağım. Bu da hem sonraki hayatım için hem de sürecim için olumlu bir ilerleme olacak. Çünkü benim relapslarım genelde kaldıramadığım streslerde veya uzun süreli streslerde oluyor. Maalesef hayatımdan da stres eksik olmuyor
Şaka gibi ama 24 saat sonra olacakları çok merak ediyorum.
Herkese bol şans.
Ben de senin yazılarını okurken öyle hissediyordum ara sıra.Senin bir kaç yazında bu yazıyı sanki ben yazmışım diyordum. Aynı şeyleri yaşıyormuşuz :O
Evet şimdi aksiyon alma vakti geldi. Ameliyatım geçti. İyileşme sürecim tam hızında devam ediyor. Şu anda günlük işlerimi yapabilecek seviyeye geldim.
Relapse'a yol açan en büyük problemlerden bir kaçıyla uğraşıyorum.
1- Can sıkıntısı
2- Hareketsizlik
Hareketsizlik için yapabileceğim çok bir şey yok ama, can sıkıntımı gidermek adına ufaktan çalışmalarıma başlamalıyım.
Ben de senin yazılarını okurken öyle hissediyordum ara sıra.
Beni de relapse götüren şeylerden biri can sıkıntısı. Sürekli bir şeyle meşgul olmak istiyorum ama evde durup hiçbir şey yapmayınca aşırı bunalıma giriyorum. Bulduğum diğer bir etken de bazen aşırı özgüven beni relapse sürüklüyor. Örneğin o günüm iyi geçmiştir her şey neredeyse dört dörtlüktür sonra güzel bir antrenman yapmışımdır bazen bu beni çok motive ediyor. O ruh halinde sanki geçen hafta bağımlı değilmişim de 1 yıldır nofapteyim gibi hissettiriyor. Bu da diğer günlerde relapse sürüklüyor. Sende yaşamışsındır belki.
Oh, dostum overthinking aşılıyor. Benimki daha çok kronik stres. Sürekli stresli bir ortamdayım ve stres bana bağlı değil ve benim çözebileceğim bir şey değil.İkimizin bir benzerliği daha, çok düşünme sorunu. Ben de bu yüzden başarısız olduğumu düşünüyorum. Kurtulmaya çalışacağım ama nasıl bilmiyorum.