Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap'i Bulmam Ve Sonrasındaki Sürecim (Neverfap Günlüğü)

✅43.Gün (18.09.2024)

TDK (Tekrar Disiplinimi Kazanma) adını verdiğim programa başladım. Basit yöntemleri ustalaştırıp yaşamımı o minvalde inşa etmeye çalışacağım. Sağlığıma, huzuruma, kişisel ilerlememe ve başarıma etki edecek davranış kalıplarını sergilemeliyim. Neverfap tekrar kendini hissettirdi hiç chaser yaşamadan taş gibi geçtim o dönemi. Hemen silkelenip doğum günüme kadar gücüme güç katmaya gayret edeceğim. O dalgın halden üşengeç halden uzak kalabildiğim kadar kalacağım. Ona girdiğim anda resmen kendimi yumruklayasım geliyor. Şimdi kararlılıkla şu yılı güzel şekilde tamamlayacağım.

✅45.Gün (20.09.2024)

Disiplin kazanma programım (tdk) iyi gidiyor. Tek sıkıntı beslenme de istikrarlı grafik çizemedim. Grafiği sürekli yukarı ivmelendirmem gereken alanların başında beslenme var. Onun dışında neverfap sürecim, disiplinim, iradem ve ruh halim iyi gidiyor. Hareketi arttırdım. Mücadelemi yukarı taşıdım. Sadece bir miktar üşengeçlik ve tembellik davranışları kaldı. Yakın zamanda üzerimden atacağım onları da.

Beklenen etkiler:
Beyin sisi azalması: Tam anlamıyla kurtulmuş durumda değilim. Zaten bazı alanlarda tam anlamıyla istediğim yerde olmamam bununla alakalı.
Uyku kalitesi: Arttı ve hissediyorum.
Yaratıcılık, spora düşkünlük, gelişime odaklanma: Anlattıklarım da buna şahit ve her biri hayatıma güçlü bir şekilde entegre oluyor.

Not: 195 günlük süre sonunda bir gün ara olması bence bir miktar etkiledi beni. Bir relapse in bile acımasız sonuçları oluyor. Dahası şunu belirtmeliyim 45 günün içinde sağlam bir toparlanma yaşadım. Fakat ilk 15-20 gün ruh halim yeterince iyi değildi.

✅50.Gün (25.09.2024)

Yükselişe geçiyorum, hissediyorum ve kendime inanıyorum. Okuma ve çalışma sürelerim toparlanıyor. Odak da iyi olduğumu düşünüyorum adım adım ilerlemeye ve sabretmeye devam edeceğim. Aslında tüm bileşenlerin yanına sabır gibi güçlü bir kilit açan anahtar geldiğinde her zorluk aşılıyor. Benim hayatta en zorlandığım nokta hep sabır olmuştur. Bu yüzden bundan sonra ertesi gün için eğer planladıklarımı yaparsam ne olacak nasıl bir gelişim göstereceğim bunu hep sorgulayacağım. İnsan aklı çok çabuk bilgileri ve tasarıları unutmaya müsait bu sebepten dolayı başlangıçtan bitişe kadar her anı değerlendirme yetisini kazanmak işin özü. Neverfap, katalizörlerin en hakikilerinden biri. Bir relapse sonrası ne demek olduğunu daha iyi anladım. Bu sebeple yine yazımın başında belirttiğim gibi sabır kavramı üzerinde en fazla düşünülmesi ve durulması gereken bir tefekkür alanı. Tam anlamıyla böyle. Özüme olan güvenim ve benliğimin bana hissettirdiği güç paha biçilemez. Duygu durumumu en iyi hissettiren inşa etmekte olduğum binaya bir tuğla daha koymak. Gerisi hikaye. Materyalist dünyada azınlık biri olsam dahi kendime yönelik saygımı en üst seviyede tutacağım. Ben anormal bir şey yapmıyorum bana verilen benliğe saygımı koruyorum. Yaratıcı enerjiyle bu şekilde bütünleşiyorum. Polimat olma bilincini taşıyorum. Bazen bazılarına garip gelebiliyor lakin beynin farklı alanlarda çalıştığı ve yorulduğu her iş ve oluş ilerleme diyalektiğinin kendisi. Duran bir nesneyi harekete geçirmek zordur lakin ivme kazanmış bir nesne artık o momentumu kazanır. Gerçek ödül o momentumu kazandığımda geliyor. Sürülerin uğraş alanlarını belirleyen sisteme karşı çıkıyorum. Odağımı hep evrenin, yaratılış kanunlarının ve o gerçek ödüllendirme mekanizmasında tutuyorum. Optimal ruh halinde iyi modda da olsam kötü modda da olsam kendimi gerçek hislere adıyorum. Beynimdeki tüm engelleri siliyor ve yaşama tam anlamıyla bağlı kalıyorum. *defiantwarrior

✅51.Gün (26.09.2024)

Günüm verimli ve iyi geçti. Biraz senaryo oluşturuyorum, zaman zaman beyin sisi yaşıyorum, takıntılı düşüncelerle uğraşıyorum. Diken üstünde modundan çıkmam gerekiyor. Onun dışında hedeflediğim bir gün geçirdim. Bu sorunlar çözülürse çok daha iyi olacak. 8 saatlik çalışma, öğrenme, beyni aktif tutma ve spor sürem var. İşlemleri yapmak değil de basit görevler daha fazla yoruyor beni. Daktilo gibi işlemeyi seviyorum yaptıklarımı. Bu da sorun değil ama bir miktar üşengeçliğe sebep oluyor. Yarın için programımı yapıp güzel bir dinleneceğim.

✅53.Gün (28.09.2024)

İrade ve dayanıklılık düştü. Sabır ve kararlılık azaldı. Benim istediğim oranda değil. Üstüne üstüne gideceğim. Tembellik yapmıyorum lakin istediğim gibi de davranmıyorum. En güçlü halim gelinceye kadar da mücadele edeceğim. Yarın yok şimdi var anlayışını her alana hakim kılacağım. Üst düzey ve profesyonel yaklaşımlarla gitmeliyim kazandıklarımı hep böyle elde ettim. Amacım idealize bir hayat ise eğer bunu hak ettiğimi kendime ve evrene göstermeliyim. Savaş, meydan oku, sabret ve kazan. Denklem bu o halde bu savaşı her gün en iyi şekilde ver. Zaferi hak etmek için yılmadan çalış. Takıntılar ve kurgulandığın senaryolar hiçbiri gerçek değil. Gerçeklik algısını, odağı ve farkındalığı her an için hatırlamak zorundasın. Başka yolu yok. Akış haline gir. Hayatta her an her şey olabilir ve bunun üzerinde kafa yorma. Zamanı takip et ve ana odaklan. Lütfen geçici etkilenme bu söylediklerimi aklına kazı. Kazımazsan sonuç bir kısır döngü gibi seni istemediğin yere götürür. Hazırsan maratona, bu yolun sonu görünmese de bir an taviz vermeden koşmaya devam et.

Karar: Öncelikle sağlam bir monk moda ihtiyacım var. Bu net bir şekilde belli oldu. Sosyal medya için esnek günümde ufak bir süre verdim beklemediğim bir durumla karşılaştım gün içinde bildirim saatlerim dışında da bakma isteği geldi. Haftada 1 gün 20 dakika sosyal medya onun harici en ufak bir hamle bile yapmayacağım.

Dün akşam yorgun hissettiğim için yazıyı yazmadım. Farkındalık, öz güven ve disiplin arttı. Üşengeçlik ve mikro zaman kayıpları hala bir miktar varlığını sürdürse de daha iyiye doğru yol aldığım açık. Yüksek bir üretkenlik var. Bilişsel çarpıtma ve kaygının miktarı azalıyor. Kaygı duymak bence kişinin potansiyelini etkilemekten başka hiçbir işe yaramıyor. 4 saatlik bir çalışma ve okuma ortalaması yakaladım. Hiit kardiyo ve bisiklet antremanları yaptım. Sosyal etkinliklere katıldım ve arkadaşlarımla buluştum. Hayatımda biri yok bu ara libido artışı olduğu için biraz eksiklik yaşıyorum. Şimdilik bu kadar. 60 günü ikinci kez deneyimledim ve gerçekten büyük bir artı katıyor.

Son düzenleme:
✅73. Gün (18.10.2024)
Yaş günüm geldi anca kendime geldim pozitif bir hale geldim ve tekrar etrafı görmeye başladım diyebilirim önce enfeksiyon sonra gıda zehirlenmesinin ardından kontrolü kaybettim. Teknolojik cihaz kullanım artışı, aşırı tembellik ve üşengeçlik ayrıca kaçış davranışları maksimum hale geldi. Dün gece ve bu saatlerde ciddi edging sorunu yaşadım neyse ki temas etmeden saçma sapan görsel tetikleyicisiyle bir noktada durdum. Önceki süreçte bile böyle bir problemin yakınından geçmemiştim. Şu gözümde netleşti. Rutin ve düzen = Yaşam Kalitesi ve Sağlık. Herhangi bir rahatsızlık sonrası yaptığım işlere ara vermem sağlığımın başarı ve huzurumu ne kadar etkilediğini gösterdi. O yüzden hazlara karşı dur demeyi ve iradenin en güçlüsünü tekrar göstermeyi yaşamıma dahil edeceğim. 2 hafta içerisinde resmen kendimi tanıyamaz hale geldim. Yazılım, donanım vb. noktalarda bir parçadaki arıza tüm mekanizmayı işlemez hale getiriyor insan her ne kadar doğal sistemlerle çalışan bir varlık olsa da aynısı insan için geçerli. Limbik sistem keyfi durumların bizi ele geçirmesini arzuluyor. Frontal korteks ise asıl olan biziz. Bir kez daha anladım bu yüzden ciddiyeti, samimiyeti, azmi ve sabrı tekrar etkin hale getireceğim.

Abi saç dökülme problemi sende var mıydı? Saçımın uzatan birisiyim ve dökülmeye başladı sence neverfap buna çare mi?
Genetik faktör mutlaka en etkilisi hocam fakat spermin içerisinde birçok protein bulunuyor fazla masturbasyon yapan birinde saç dökülmesi sadece bu sebepten artış gösterebilir. Bir de şekerli içerik tüketmek, paketli gıda tüketmek, gluten içeriği yüksek beslenmek(özellikle beyaz ekmek) bağırsak florasını bozuyor. Belli bir saatten sonra yemeyi azaltmak ya da sınırlandırmak da önemli. 20.00 sonrası için bahsediyorum. Bağırsak florasının bozulması vücut için inflamasyona(harabiyete) davetiye çıkarır. Harabiyet oluştuğunda hücreler daha fazla yaşlanır, telomerler kısalır. Uyku düzeni, beslenme düzeni gibi dışsal faktörleri yönetirsek genetik faktörümüzde saç dökülmesi mevcutsa bile bunu geciktirebiliriz. Hücresel yaşlanmanın önüne geçersek ve mikrobiyotamızı iyi bakterilerin fazla olduğu hale getirirsek çok fark edebilir. İşin özeti neverfapin yanına bir de bu söylediklerimi dahil edip birkaç da saç dökülmesi karşıtı sprey ve buna uygun bir şampuan edinirseniz süreciniz de daha çok verim alabilirsiniz diye düşünüyorum.

ProfesionalNofapper

Emekli Looser
Genetik faktör mutlaka en etkilisi hocam fakat spermin içerisinde birçok protein bulunuyor fazla masturbasyon yapan birinde saç dökülmesi sadece bu sebepten artış gösterebilir. Bir de şekerli içerik tüketmek, paketli gıda tüketmek, gluten içeriği yüksek beslenmek(özellikle beyaz ekmek) bağırsak florasını bozuyor. Belli bir saatten sonra yemeyi azaltmak ya da sınırlandırmak da önemli. 20.00 sonrası için bahsediyorum. Bağırsak florasının bozulması vücut için inflamasyona(harabiyete) davetiye çıkarır. Harabiyet oluştuğunda hücreler daha fazla yaşlanır, telomerler kısalır. Uyku düzeni, beslenme düzeni gibi dışsal faktörleri yönetirsek genetik faktörümüzde saç dökülmesi mevcutsa bile bunu geciktirebiliriz. Hücresel yaşlanmanın önüne geçersek ve mikrobiyotamızı iyi bakterilerin fazla olduğu hale getirirsek çok fark edebilir. İşin özeti neverfapin yanına bir de bu söylediklerimi dahil edip birkaç da saç dökülmesi karşıtı sprey ve buna uygun bir şampuan edinirseniz süreciniz de daha çok verim alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Dediklerinin çok fazlası bende var abi.çok teşekkür ederim zahmet oldu sanada 😊
Bunlari uygulayacağım

✅80. Gün (25.10.2024)

İkinci neverfap sürecimde sayısı tekrarlanan ciddi krizler yaşıyorum. Yani şu ana kadar atlattığım için gerçekten irademi kanıtladım kendime. Bu önceki sürecimde yapmadığım sosyal medya gezintilerinin artması sonucu oldu. Sosyal medya benim nezdimde kesinlikle bir hapishane ve tüm gereksiz objelerin toplandığı yerler gibi. Elimizdeki cihazları çok fonksiyonel kullanmalıyız. Bazen sosyal bir ortamın içinde bunu nasıl dedim, nasıl yaptım böyle düşünmüyordum aslında dediğimiz anlar olmuştur. Sosyal medya da böyle bir yer. Hele o sözlükler, twitter. Anonim yorumlar, gereksiz müstehcen kadın fotoğrafları, hiçbir anlamı olmayan reelsler/shortslar ve linç kültürüyle yorum yapan sayısız insanlar. Bu dünyaya girdiğin zaman sürekli abur cubur yoluyla ihtiyaçlarını karşılıyormuş gibi bir sağlık durumuna erişiyorsun. Bence entelektüel olarak üst noktalarda dediğimiz ayrıca ahlaki değerleri de çok yüksek olan insanlar çok okuyorlar, zamanlarını düşünceyle ve mücadeleyle geçiriyorlar. Ben son zamanlarda bu süremin azaldığını hissediyorum. Kendimi tanıyamaz hale geliyorum. Belki tuhaflık bendedir lakin mal-araba-çok yüksek para kazanma vs konulardan çok kendimi döndürecek durumda olmak ve kendimi geliştirmek yeterli hale geliyor. Kalabalık sohbetlerinde bazı konuşmalar beni içine çekemiyor. Fakat felsefe, edebiyat okuma, içerik/yazı, sanat üretme her niyeyse kendimi en iyi hissettiğim noktalar. Zaman yönetimi ya da düzenlemesi hususunda geçen süreci tekrar analiz etmeliyim. Bu 80 gün benim için bir 30 gün etkisinde çünkü ben çelik gibi disiplini kaybettim. Sosyal de olacağım fakat artık eski gücü tekrar hissetmek zorundayım. Ben ben olduğumu böyle anlarda hissediyorum. Monk mod, hayat sistemi gibi konuları tekrar gözden geçireceğim. Tembel olmak çok kolay. Hiç uğraşmadan 2-3 saatte tembel bir insan olursun oysa dediğim gibi sağlam irade ve disiplin dediğinde adeta her şeye yeniden başlıyormuşsun gibi oluyor. Buraya her kaydı eksiksiz tutan, günlük mantığını işleten ben kaç gündür sonra yazarım bakarım ederim tam bir facia davranış kalıpları. Her neyse kendine gel defiantwarrior.

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Abi saç dökülme problemi sende var mıydı? Saçımın uzatan birisiyim ve dökülmeye başladı sence neverfap buna çare mi?
Saç dökülmesinden ben de muzdaribim. Genetik dökülmen varsa bunu ilaç kullanmak dışında durduramıyorsun diyebilirim.

Öncelikle dahiliyeye ya da en yakın sağlık ocağına gidip kan testi vermeni tavsiye ederim. Kan tahlili sonucuna göre vitamin vs. kullanmaya başlayabilirsin. Ben biotin, keratin hapları kullandım fakat genetik dökülme olduğundan pek bir çaresi yok. Abim ve bende genetik olarak şakaklarda saç dökülmesi var (widow's peak) fakat babamda hiç dökülme yok, yaşına göre muazzam saç genetiği var. Saç dökülmesi, genetik olarak anne tarafından aktarıldığı düşünülüyor fakat anne tarafında da dökülme olmamasına rağmen genetik piyango sana da vurabilir. Uyku düzeni, düzenli beslenme ve yaşam, daha az stres vs. bunlar da çok etkiliyor. Benim 7 aylık süreçlerimde her şeyim kusursuzdu fakat saç dökülmem ciddi artmıştı. Kendi günlüğümde de paylaşmıştım, testosteronum değer aralığından fazla çıktı. Daha fazla testosteron = daha fazla DHT'ye dönüşmesi, genetik olarak saçların hassassa daha fazla dökülme demek.

DHT bloklayıcı ilaçlar var (finasteride, dutasteride vs.);bu ilaçlar normalde prostat hastalarında kullanılıyor, sonradan saç dökülmesini engellediğini ve saç çıkardığı gözlemleniyor. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 19 yaşındayım, bu ilaçların ciddi yan etkileri var. Doktorum bana 22-23 yaşından önce kullanılmasını pek tavsiye etmiyorum demişti. Bu ilaçlarla birlikte minoxidil kullanırsan büyük ihtimalle saçların eskisinden bile iyi olabilir fakat yan etkilerini her zaman göz önünde bulundurmak gerekiyor. DHT bloklayıcı ilaçların kalıcı cinsel bozukluğa, depresyona, ereksiyonda azalma, cinsel istekte azalma, jinekomasti; minoxidilin de kalp çarpıntısına, tansiyona vs. birçok yan etkiye sebep olduğu biliniyor. Forumlarda, yan etki yaşamış birçok kişi görebilirsin fakat hiç yan etki yaşamamış olanları da görebilirsin. Tamamen şans.

Saçların senin için bu kadar değerli mi, doktoruna danışarak artısını eksisini kafanda hesaplayabilirsin. Şahsen benim hâlâ gözüm kesmiyor, saç dökülmesinin negatif yanlarını kesinlikle anlayabiliyorum. Öz güvenini bile etkiliyor fakat senin saçların başkaları için neredeyse önemsiz. Birkaç ay öncesine kadar çok kafaya takmıştım fakat sonrasında o kadar anlam yüklemenin gereksiz olduğunu anladım kendimce.
Süreç, genetik dökülmenin önüne geçmez fakat genel saç sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Son düzenleme:
Günlüğe başladığımda bu kadar sayfa olacağını ve böyle güzel iletişimlere vesile olacağını hiç düşünmemiştim. Son zamanlarda durağan dönemdeyim buraya da anlatıyorum. İlk başlarda istatistik tutarak ilerlemiştim. Tekrar yapmalıyım bunu beynimdeki blokeleri kaldıracaksam bunun verilere ihtiyacı olduğu açık. 2 saat okuma yaptım, 1 saat çalıştım gibi. Başlangıçta beni bu kadar ileri taşıyan reel durumu tekrar yaşantıma dahil etmeliyim. Başlangıçtan bu yana modifikasyonlar geçiriyorum ve bunu son zamanlarda olumsuzluğa evrildi diyebilirim. Bir an önce bu sürüncemeden çıkmalıyım ve sevdiğim yaşam tarzını tekrar entegre etmeliyim. Optimal ayarlarımın sürekliliği yani istikrar kavramı tekrar işin içine katılmalı. Başka çaresi yok. 10 gün, 20 gün, 1 ay, 3 ay diyerek bir döngüye girmeliyim esleri verirken bile sistemli ve kümülatif gitmeye gayret etmeliyim. Hadi göreyim seni diyorum kendime. Geriliyorum ve öfkeleniyorum artık. Bu yüzden silkelenmek zorundayım. There is no tomorrow. No pain no gain.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6