Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap'i Bulmam Ve Sonrasındaki Sürecim (Neverfap Günlüğü)

✅Nf: 129. gün (13.12.2024)
📊4 saat 15 dakika çalışma
📚1 saat kitap okuma
Spor için rejenerasyon günü
🥕Son öğün: 17.15
📝Futbol maçına gittiğim bir gündü ekstra soğuğa rağmen eğlendim. Akşamki etkinliğime kadar yine dolu bir gün geçirdim. Bazen psikolojik olarak baskı hissediyorum üzerimde bu baskı içimi sıkıyor fakat yine de üstesinden bir şekilde geliyorum. Optimal modda kalsam benim için yeterli. Fazlasında gözüm yok. O hal iyi hissettiriyor.

✅Nf: 134. gün (18.12.2024)
Depresif bir durum yaşıyorum hiçbir şey yapmadan geçirdiğim peş peşe günler oldu tabi az biraz yapılanlar benim için yeterli değil bu sebeple benim genel yapımdan komple uzak bir noktada geçirilen birkaç gün yaşadım. Canımı sıkan durumlar ve kendi üzerimde uyguladığım baskılar var. Bunun en büyük sebebi hayatımda yaşadığım zorluklar evet sabretmem gerektiğini farkındayım bazı yetersizliklerim ve hayatımda gerçekleşmesi gereken lakin vakti hala gelmeyen olayların olduğunu biliyorum bu sebeple öyle bir his yaşadım ki birkaç gün elimi ayağımı her şeyden çekmek bir nebze rahatlatır diye düşündüm açıkçası bir nebze olsun beynim dinlendiyse en azından bu süreçten en az zararla çıkarım. Boş olan zihnin hayatın her alanında olduğu gibi neverfap i de bozma riskini gördüm. İstencin devreden çıktığı her zaman dilimi yaşanılan anın verimsizleşmesine sebep oluyor. Ben hayatımda ilerleme ve dönüşüm yolunu seçenlerdenim bu sebeple benim için tersine yaşanan bir dünya gerçek bir tatmin vermiyor. Şimdi kaldığım yerden devam edeceğim. Belki yaşlanmış bir birey değilim lakin haz denen kavram tam olarak neyi tetikliyor bunu bilmiyorum bundan iyi bir sonuç hiç çıkaramıyorum çünkü bana gerçek mutluluğu verenin dünya içinde kendime ve çevreme hizmet etmek olduğunu düşünüyorum inancım ve teist yapım varlığım yaşadığı sürece bu anlayış için ter dökecek. Gerçek olan ve an dışında değer kazanan çok az durum var.

✅Nf: 135. gün (19.12.2024)
📊3,5 saat çalışma
📚2 saat 10 dakika kitap okuma
🥊1,5 saat spor (hiit kardiyo, bisiklet)
🥕Beslenme konusunda sorun yaşıyorum. Kullandığım birkaç ilacın gecenin sonunda ciddi bir açlık yaptığını gözlemledim. Saatleri değiştireceğim.
📝Toparlanmaya yönelik bir gündü. Eminim birçok durum daha iyiye gidecek. Sadece biraz daha soğukkanlı kalmalıyım. Sabrın sonu selamettir.

✅Nf: 136.gün (20.12.2024)
📊1,5 saat çalışma
📚3 saat okuma
🥕Beslenmeme dikkat ettim. Yemeyi geç kapattım. Gece açlığını tekrar devreye sokmak için takviye ve ilaçların saatini tekrar düzenledim. Yıl başına kadar sistemi oturtmaya gayret edeceğim.
📝Spor konusunda atalet yaşadığımı düşünüyorum. Orta-zor seviye egzersizlerden dolayı beynim kaçış davranışına yönlendiriyor beni. Bu konuyu çözümlemeliyim.

ibendobekindabuns

Merkür Yolcusu
Artık gün saymana gerek yok dostum sadece yapman gerekenleri yap yeterli başlangıç tarihini bir yere not et hayatımdan "Neverfap Yapma" eyleminde ziyade gerçek hayatta hiçbir zaman PMO veya Neverfap ile tanışmamışcasına sporuna, işine veya artık neyse alışkanlıklarını devam ettir.

ibendobekindabuns

Merkür Yolcusu
Gün saymak bir yerden sonra sende gereksiz bir stres yaratıp relapse olmanı da sağlayabilir veya rehavete düşebilirsin ( Zaten 136 gündür yapmıyorum ne olabilir ki mesela en basit örnek )

Artık gün saymana gerek yok dostum sadece yapman gerekenleri yap yeterli başlangıç tarihini bir yere not et hayatımdan "Neverfap Yapma" eyleminde ziyade gerçek hayatta hiçbir zaman PMO veya Neverfap ile tanışmamışcasına sporuna, işine veya artık neyse alışkanlıklarını devam ettir.
Tavsiyen için teşekkür ederim. Aslında gün saymıyorum buna takmış bir durumda değilim beni tersine motive ediyor. İlk sürecimde 6 aylık bir sürede ne zaman bunu bıraktım ve kayıt tutmayı bıraktım işler rayından çıktı. Yani bunun kendim için bir disiplin olduğunu düşünüyorum. Başkaları için ters etki yapabildiğini biliyorum ama ben de gelişime katkı sağlıyor. Rutin bir şekilde buraya veri girmek çok zor gibi gözüküyor fakat hayatın her alanında kayıt tutmak bana göre büyük bir özveri ve kişiye birçok yönden katkı sağlıyor. Demek istediğini gayet iyi anladım düşündüğün ve katkıda bulunduğun için de teşekkür ederim. Hem kendime hem de forumdaki arkadaşlara, benim perspektifimden bakanlara artı değer katabilmesi adına yapıyorum. Sağ olasın.

✅Nf: 138. gün (22.12.2024)
📚4 saat okuma
🥊1 saat spor (bisiklet)
🥕Son öğün: 20.00 ✔Gece açlığı sağlandı.
📝Okumaya yönelik belirlediğim bir gündü. Daha çok gazete, makale ve kitap okudum. Yıl başı için düzenlemeler ve planlar yaptım. Güzel ve verimli bir şekilde günü tamamladım.

✅Nf: 139. gün (23.12.2024)
📊2 saat çalışma
📚2 saat 15 dakika okuma
🥊1 saat spor (bisiklet ve HIIT antrenmanı)
🥕Son öğün: 18.30 ✔Gece açlığı sağlandı.
📝Yılın sonlarına doğru pozitif anlamda ilerlediğimin sinyallerini alıyorum Buradaki veriler haricinde günün vakitlerini planlı geçirerek hayatı kendim için daha keyifli hale getiriyorum.

✅Nf: 140. gün (24.12.2024)
📊3 saat çalışma
📚2 saat okuma
🥊1 saat 15 dakika spor (bisiklet, HIIT kardiyo)
🥕Son öğün: 18.30
📝Rutinler, sağlıklı nörotransmitter sistem ve akış hali; insanın optimal düzeyde huzurunu ve modunu arttıran durumlar. Belli bir oranda 1. sürecin bozulmasından sonra kontrolü sağlayamadığım epey zaman dilimleri oldu. Kendime kendimi tekrar hatırlattığımda ileriye dair olan emellerimin asla bitmeyeceğini özümsedim. Günlerimi bu doğrultuda planlama gayretini hep sürdürmeye özen gösterdim, göstereceğim; yaratılış kapasitemin de hakkını verebilmek adına günleri verimli geçirebilmek gerçek tatmini sağlıyor. Zaten insan yaşı kaç olursa olsun bir ilerleme gayesi taşırsa, varlığının kıymetini bilirse, kainata-insana dair bilgisini arttırırsa ayrıca iradesiyle metaya karşı durabilirse tekamüle ulaşmış demektir. Bu anlattıklarımı iyi bir şekilde yapabilmek ve güzel sonuçlar elde edebilmek umarım hayat boyu nasip olur.

✅Nf: 141. gün (25.12.2024)
📊2 saat 45 dakika çalışma
📚1 saat 45 dakika okuma
🥕Son öğün: 19.20
📝Stres düzeyi yüksek ve aile için huzursuzlukların olduğu bir gündü yine de vaktimi iyi şekilde değerlendirmeye çabaladım. İnsanın kendini her şeyin üstünde görme eğiliminde olması akla gelebilecek tüm kötülüklerin sebebi oluyor. Toplumun, bireylerin gittikçe bozulmasındaki ana sebep bilginin, erdemli davranışın yerine maddelerin ve hazların geçmesidir. Küçüğünden büyüğüne her birey bunu idrak edemezse en alt basamaktan en üst basamağa kadar toplum sorunları giderek büyümeye başlar. Kendi adıma en büyük artımın kendimi eleştirmek olduğuna inanıyorum. Ne zaman kontrolü kaybeder gibi olsam analiz yapıyorum. Hataları ve günahları olan biriyim varoluşumun bir sonucu olarak elbette bu bir kanun, benim için önemli olan bu zorlukların üstesinden gelerek manalı olanı elde etmek ve vaat edilen kesintisiz ödülü hak etmek için didinmek. Doğruların ve iyi anlatıların öznesi olabilmek için çalışmaya devam etmek de karakterime güç katan olgu. Bir yıl bitmek üzere bu günlüğü 1 yıla yakın bir süredir tutmaktayım başlangıçtan bugüne kadar güzel birikimlerle geldim, yaşam boyu benliğime, etkileşimde bulunduğum tüm çevreme örnek olmaya gayret edeceğim. Tüm meşru olanın, değerli işlerin taşıyıcısı bir prototip olabilmek bu hayatın anlamını daha da arttıracak. İnancım yaratıcı kudretin bana verdiği canlılığı ve düşünme yetisini elimden geldiğince kullanmak olacak. Yılın son günlerine girerken bir iç dökme ve düşünsel bir yazıyla bugünü tamamlıyorum.

Son düzenleme:
✅Nf: 143. gün (27.12.2024)
📝İki gün programa sadık kalmadım, yapmam gerekenleri öteledim. Çok okuma yaptım bu bir artı. Aynı zamanda sporu da aynı disiplinle tamamladım. Açlık ve beslenme ile ilgili istediğim oranda iyi değilim. Birkaç durumumdan dolayı ne yazık ki yağ tutmaya ve vücut ağırlığının dengesinin bozulmasına yatkınım. Kendi genetiğimi ve diğer çevresel şartlarımı iyi bildiğim için bu konu üzerinde hassas olmam beni istediğim noktaya taşıyacak.

Dr. Shadow

Mezun
Tebrikler hocam👏 195. günde relapse olmanıza rağmen tekrar o günlere yaklaşıyorsunuz. Canınızı sıkmayın. Başarılarınız daim olsun..

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6