Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap'i Bulmam Ve Sonrasındaki Sürecim (Neverfap Günlüğü)

Start

Yoda
Kardeşim, bence neden-sonuç ilişkisini analiz etmelisin. İradem zayıftı diye oldu deyip bitirilmemeli bu. İrade neden zayıftı? Bunun cevabı büyük ölçüde pratik sebeplerden geliyor.

Zaman Çizelgesi
Neverfap= 1. Gün
Ketojenik Beslenme = 1. Gün

Destek olan değerli dostlara döneceğim. Eksik olmayın. Yüzüklerin Efendisi’nde Gandalf’ın belirdiği sahnenin vakti geldi. Kolları sıvama zamanı.

Kardeşim, bence neden-sonuç ilişkisini analiz etmelisin. İradem zayıftı diye oldu deyip bitirilmemeli bu. İrade neden zayıftı? Bunun cevabı büyük ölçüde pratik sebeplerden geliyor.
Teori ile pratik birbirini tutmalı katılıyorum. Son zamanlarda daha makul ve tutarlı olacağım bu da bana daha iyi gelecek.

Geçmiş olsun. Sakın zaten bozdum diyip gün sayısının küçük olmasına takılıp tekrar tekrar yapma. Uzun süreli süreçlerin sonundaki relapsenin en büyük zararı reseptörlere verdiği zarar değil, seni yeni relapselere açık hale getirip döngüye sokmasıdır(kendimden biliyorum) . Bunu yol kazası olarak görüp sanki bozmamış gibi devam edersen minimum zararla atlatırsın. Ayrıca üzülme. Çok büyük yol kat ettin. Her süreç bir sonrakini kolaylaştırıyor bunu en iyi sen bilirsin zaten. Başarılar
Çok değerli ve yapıcı bir yorum çok sağ ol Kaptan Tsubasa. Önemli bir eylem yaptığımız ortada. Tavizlerin dönüşünde dikkatlı, sabırlı olmalı ve sürecin kendisine odaklanmalıyız. Özellikle hasta olunan zamanlar çok tehlikeli. Hayal kurma, edging tüm sistemi çökerten riskler. Aynı zamanda denge şaştığında planlama şart. Gün içine kısa hedeflerle gitmek ve bunu büyütmek önemli. Fizikteki vektörler gibi bileşkenin artması değerli aksi taktirde net toplam her an sıfırlanabilir.

Başarı Oranı: %85

Açıklama:

İş yerimde tam odaklı şekilde elimden geleni yaptım. Takviyelerimin takibini yapıyorum. Bildirim kuralına uydum. 12-14 ve 18-20 arasına sabitledim. Beslenmemdeki titizliği sürdürdüm. Yoldaki süremde kitap okudum, bir kez meditasyon yaptım en az 3 olursa daha iyi olacak. Akşam 1,5 saat boks antrenmanı yaptım. Gece biraz maç seyrettim her saniye bir aktiviteyle geçti.

Zaman çizelgesi:​

Neverfap: 2.gün
Ketojenik diyet: 2.gün

Başarı Oranı: %75

Açıklama:

İş yerimde yoğun tempoyla çalışmayı sürdürdüm. Öğle ekip arkadaşımla sohbet ettim. Herkesin genel modu düşük etrafımda ve insanların konsantrasyonu da zayıf geliyor bana hep telefon, kaydırma döngüsü üstüne üstlük bazıları kaosla ve başkalarına kötü davranarak rahatlıyor insan tipleri beni şaşırtmaya devam ediyor kendi düşüncelerim haricinde hiç dağılmamalıyım. İlerleyişi sürdüreceğim. Bildirim kuralına uydum. Takviyelerimi aldım. Akşam üstünü iş sonrası iyi organize edemedim. Bir kere meditasyon yapabildim. Mikro tembelliklerle illa başım derde giriyor ama çözülecek. Kitap ve basılı yayın okuma rutinim sürdü. Bunun haricinde gece maçın ilk yarısına baktım işe gitmem gerektiği için erken yattım. Bir şeylere kaptırmamam ve akışı sürdürmem gerek. Beslenmemi topladım iş yerinde cuma günü belki bir aksama olabilir orayı da aralıklı açlıkla toplarım.

Zaman çizelgesi:​

Neverfap: 3.gün
Ketojenik beslenme: 3. gün

Başarı Oranı: %70

Açıklama:

Sabahları güne 5.40 gibi başlıyor, iş yerine giderken check listimi yapıyorum. Yolda gündeme dair içerikler, müzik dinliyor eğer toplu ulaşımda rahatsam kitap okuyorum. Zamanım az ve her dilimi bu sebeple daha da önemli hale geliyor. İşte sabah bir süre vakit ayırıp günlüğümü yazıyor ve genel takiplerimi yapıyorum. İşlerimde titiz olmaya özen gösteriyorum. Mümkün mertebe iyi hissetmek için beynimdeki iyiye odaklanmaya çalıyorum. Çok üzgün, çaresiz, sevgisiz, yalnız hissettiğim anlar acı verse de üstüne gidiyorum başka çarem yok. Öğle arası molamda iş arkadaşlarımla sosyal olarak etkinlik yaptım, diğer arkadaşımla da kurum yemeğini yedim. Müzik dinledim, enstrüman çalarken hep aşinalık ve gelişme sağlıyor bu bende. Kitap okudum, kendime öğlen dergi aldım. Meditasyonu iki kez yaptım. Akşam 2.bildirim saatim çok uzadı, artık oraya dakika sınırı gelecek. Günün puanını bu kadar düşüren buydu. Akşam 1,5 saat boks antrenmanı yaptım. Sonra da biraz maç bakıp 00.00 olmadan yattım.

Zaman Çizelgesi:​

Neverfap: 4.gün
Ketojenik beslenme: 4.gün
Haftanın 2. Spor Günü
⬆️10.000 adım (pztden beri her gün böyle)

Başarı Oranı: %55 (çok az aktivite, zaman yönetimi dipte)

Açıklama:

İş yerimde rutin işlerimi yaptım, sosyal olarak iyi bir gündü iş arkadaşlarımla birlikte güzel bir mesai yaptık. Ne yazık ki işte bulunduğum sürede hiçbir şey yapamadım. Çıkışta uzun bir yolculuk sonrası önce berbere gittim sonra da evin ihtiyaçlarına göre alıveriş yaptım. Gün içinde takviyelerimi aldım. Akşam 2. bildirim saatinde yine kontrolü kaybettim zamanım daha zaten az böylesine yazık edersem neye yarayacak? Yolda da müzik ve Youtube içeriği dinledim. Geç saatlere doğru kardeşimle birlikte film seyrettim.

Neverfap: 5.gün
Ketojenik beslenme: 5.gün
⬆️10.000 adım

Son düzenleme:

Başarı Oranı: %50 (sınırlı aktivite, zamanın hızlıca tüketilmesi)

Açıklama:

Güne erken başladım. Hazırladığım video projemi sonlandırdım. Günün büyük bir bölümünü buna ayırdım daha pratik yapabilir miydim tartışılır hafta sonu adete jet gibi geçiyor. İş yükümle birlikte yaz aylarında beri tam düzeni sağlayamıyorum. Kafamda tasarladığımı hayata geçiremez oldum. Nasıl oluyorsa aslında sürekli eylem içinde de olsam bir türlü görev dağıtımını yapamıyorum. Akşama kadar video projemi hallettikten sonra tiyatroya gittim. Keyifli bir vakit geçirdim. Geldiğimde hemen yatmaya karar verdim gece saatlerine kalmaktansa o saatte yatıp güne erken başlamak çok daha mantıklı oluyor.

Neverfap: 6.gün
Sağlıklı Beslenme Modeli: 6.gün (aralıklı açlık yapıldı ketojenik beslenmeye bir gün ara verildi.)

9 Kasım-10 Kasım (Pazar-Pazartesi)
1,5 saat spor
40 dakika çalışma seti
Aile ziyareti
Meditasyon
4 saat mesleki çalışma (pzt)

Gelişim günlüğü: Hafta sonları hafta içinin yorgunluğunu bir an önce atıp eyleme geçmeliyim. Bildirim saatlerini rezil rüsva hale getirdim pazartesi de böyle geçti. Artık sadece bir saat sosyal medya bakılacak reels, story, anonim yorumdan uzak durulacak. Sadece bir gün içerik tüketilecek, üretime dönülecek.

Zaman Çizelgesi
Neverfap: 8. Gün
Sağlıklı beslenme modeli: 8.gün
(Pazartesi ketoya yakın)

Son düzenleme:

11 Kasım, Salı​

Başarı Oranı: %40 (ciddi yorgunluk, eve geldiğim süre boyunca uyku)

Açıklama:

İş yerinde değişimli çalışıyorum yeni bölümümde iki gündür sürekli konuşuyor ve aktif bir şekilde zihnimi yoruyorum. Salı akşamı eve 18.30 geldim, yemek yedim ve 19.00 sonrası 00.00'a kadar uyudum sonra 45 dakika biraz oturup tekrar yattım. Sabah yine erken uyandım yoldan dolayı bu sebeplerden işime odaklanabiliyorum geri kalan zamanda dün ne yazık ki bir şey yapamadım. Çalıştığım esnada aktif okumalarımı sürdürdüm. Plansız, yorgun ve stres olunca her alanda kontrolü kaybediyorum. Böyle durumlarda ne bildirim saati ne de meditasyona sıfır zaman ayırıyorum. Sürekli her alanda bir dopamin açlığı yaşıyorum. Bunu tespit ettim artık bir miktar daha durumun çözümüne yönelik zihnimi kendime odaklamalıyım. Tek odak kendim olmazsam ve sürekli duygusal olarak etkilenirsem hayat boyu birçok konuda hüsran yaşayabilirim.

Neverfap: 9.gün
Beslenmede 20.00'de beslenmeyi bıraktım lakin bugün bir miktar fiyaskoydu. Kaldığım yerden devam.
⬆️10.000 adım

12 Kasım, Çarşamba​

Başarı Oranı: %30 !!! (yorgunluk, duygusal olarak arayış içinde olma)

Açıklama:

İş yerimde tam odakla çalışsam da uzun yol, konuşarak iş yapıyor olmam gibi faktörler sebebiyle akşamı organize edemiyorum. Kayıt, kayıt diye bin defa söylesem de bunu yapacak farkındalığı elde edemiyorum. Aralıklı açlığı başarsam da diyet konusunda tavizler veriyorum. Zor da olsa 100 şınav-100 mekik spor yapamadığım için programa dahil ettim. Bunu da yapmasam herhalde günlük okumalar haricinde günü hiçbir şey yapmadan tamamlayacaktım. Şu anda beynim ve vücudum ayrı gibi bir de beyin-bağırsak bağlantısını bozacak olursam hepten dibe vuracağım. Yılın sonuna doğru gemiyi limana güvenli şekilde yanaştırmam şart.

Neverfap: 10.gün
Aralıklı açlık yapılsa da maalesef sağlıklı beslenme modeline bir gün eklenmeyecek. Çünkü ne akla hizmetse 18 gibi tatlı yedim.
⬆️10.000 adım
Vücut ağırlığıyla yarım saat antrenman

13 Kasım, Perşembe​

Başarı Oranı: %25 !!! (sıfır kontrol, spontane ilerleme)

Açıklama:

İş sonrası olayı çözemedim, yeni rutini kuramadım artık kendimi tanıyamıyorum. Neredeyse pes edeceğim bu tembellik hissiyle devam edersem kafayı yiyeceğim. Yapamadıklarım yaptıklarımı götürecek şekilde ve bu işi sonlandırmak durumundayım. Gün içi okumalar haricinde hiçbir ekstram yok.

Neverfap: 11.gün
Aralıklı açlık yapıldı yine aynı sorunlar devam ediyor.
⬆️10.000 adım

14 Kasım, Cuma​

Başarı Oranı: %40 (yorgunlukla başa çıkma sorunu, zaman takipsizliği)

Açıklama:

İş tempom yine orta seviyedeydi ve öğleden itibaren yine epey yoruldum. Okuma sürelerim çok iyiydi bunun haricinde güne artı koyamadım. Beslenmede yine kaçaklar vardı. Bildirim, meditasyon işi komple ötelendi ve bu toparlanacak. Bu güne özel bir durumum yok. Sosyal anlamda eksik hissediyorum, yalnız kaldığımı düşünüyorum bunu ancak daha fazlasını yaparak çözebilirim. Zoru yap ve kolaylaştır. Gece rüyalanma şeklinde bir durum yaşadım yüksek ihtimal bu düzensiz yaşamakla alakalı buna da

Neverfap: 12.gün
Aralıklı açlık bir nebze uygulandı yine seriden saymıyorum eksikler var
⬆10.000 adım'a yaklaşıldı.

15 Kasım, Cumartesi​

Başarı Oranı: %65 (bilişsel aktivite azlığı)

Açıklama:

Bugün çift antrenman yaptım. Evde kardiyo olarak bisiklet yaptım ayrıca kol, göğüs, karın çalıştım. Akşamda boks antrenmanına gittim. Beslenmeye dikkat ettim. Okuma aktivitemi sürdürdüm. Lakin yine geliştirmem gereken hususlarda adım atmadım. 3,5 saate yakın çalışma süresi oldu sporu da dahil edersem. Takviyelerimi aldım, sosyal medya kuralına büyük ölçüde uydum ve bir kez meditasyon yaptım.

Neverfap: 13.gün
Sağlıklı Beslenme Modeli: 9.gün
Haftanın 1.spor günü

Son düzenleme:

Zinciri Kırma ve Kurallar​

Yalnızlık hissi ve mutsuzluk baskın hale geldi. Sağlıklı olduğuma fazlasıyla şükrediyorum burası ayrı bir mesele tabi ki. Özellikle son zamanlarda ne arayan var ne soran ben de birileriyle haberleşmiyorum fakat sabrım bugün bir miktar doldu. Bazen de ayrı bir arayışı oluyor insanın bunu da kabul edeceksin. Bu hislerin de direk olarak neyi tetiklediğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Flatline, kriz çok çabuk kendini hissettirdi. Bilemiyorum gerçekten yalnızlık bu kadar sert yoklamamıştı uzun zamandır. Çevremde sevildiğime inanırım lakin bazen sadece çok basit etkinlikler yapmak ve birileriyle olmak da biraz güç veriyor.

Zinciri Kırma 1. Mücadele:​

✔Evin ihtiyacı haricinde dışarıda yemek yemeyi bırak ve yılbaşına kadar da bu düzende ilerleme
Kısa adı: Açlık İradesi

Kural 1: Evde uyuma vaktine kadar yatma moduna geçme! (AYAKTA KAL İLKESİ)​

Kural 2: İletişimlerinde kendine odaklan. Kendine davrandığın gibi başkalarına yaklaşımda bulun, ne yapılması gerektiğini bu sana gösterecek. Hayatta hesap vereceğin tek merci Tanrı ve kendinsin. Muhakemeyi ona göre yap.​

(ÖZ-ODAK-İNANÇ İLKESİ)​

Kural 3: Mikro tembellikleri yapma. Üşenme. Her gün motive edici şekilde meditasyon yap, bir video izleme seçeneğini bazen kullan. (ATALETİ YEN İLKESİ)​

Kural 4: Bir şekilde o güne spor ekle. Fiziksel aktiviteni yap. (GÜÇLENME İLKESİ)​

Kural 5: Sekme açma. Kaydırma yapma. Rastgele şekilde teknolojik alet kullanma. Cihazları sadece amaca yönelik kullan. (DİKKAT DAĞITICILARI YOK ETME İLKESİ)​

Son düzenleme:
16 Kasım Pazar
Başarı Oranı: %75
Açıklama:

1 saat 45 dakika spor
1 saat 10 dakika çalışma seti
Zaman Çizelgesi
Neverfap 14.gün
Sağlıklı Beslenme Modeli 10.gün
Haftanın 2. spor günü

17 Kasım Pazartesi
Başarı Oranı: %25 !!! (Yönetimsel ciddi sorunlar)
Açıklama:

İş dışında neredeyse sıfır yakın bir gün. Problemlerimi çözemiyorum. Sabrım, dayanıklılığım dipte. Yeniden inşa edecek miyim edemeyecek miyim? Soru bu bunu düşünsem yeterli.
Yoğun okumalarım vardı zaten şu aşamada ilerletebildiğim yegane uğraş bu. Müthiş tabi hakkını vermem lazım.
Zaman Çizelgesi
Neverfap 15.Gün
(Beslenme sorunlu. Zinciri kırma ve kurallar, salı itibariyle devreye girecek.)

18 Kasım Salı

Başarı Oranı: %90

Açıklama:

4,5 saatlik çalışma sürem var. Burada işimi yaptığım süreleri de ekledim. Okuma rutinlerimi, müzikle uğraşımı, alana yönelik çalışmalarımı dahil ettim. 1 saatten fazla sürede boks antrenmanımı yaptım. Günü verimli kullandım bunun sebebi zaman takiplerini çok iyi düzeyde gerçekleştirmemdi. Bu tekniğimi yine sürdürmek istiyorum.

Zaman Çizelgesi // Kurallar // Zinciri Kırma
Neverfap: 16.gün

Açlık iradesi zinciri: /
Keto zinciri: /

Kural 1: AYAKTA KAL +
Kural 2: ÖZ-ODAK-İNANÇ +
Kural 3: ATALETİ YEN +
Kural 4: GÜÇLENME (SPOR) +
Kural 5: DİKKAT DAĞITICIYI YOK ET +

DÜZELT: GÜN İÇERİSİNDE YAPTIKLARIMIN KISA NOTLARINI ALMAM FAYDALI OLACAK.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6