4. Ay Değerlendirmesi: Yeniden Odaklanma Zamanı
4.süreç, 4. ay.

Bu dönemlerin her zaman bir
rehavete açık olduğunu kendime sürekli hatırlatıyorum. Özellikle yoğun iş tempomdan dolayı, kendime özgü
"Keşiş Modu"nu (Monk Mode) yeniden devreye sokacağım.
Zamanı yönetmekte zorluk çekiyorum.

Toplu taşıma ile yaptığım uzun yolculuklar beni fazlasıyla yoruyor.

Zamanın çok daha değerli hâle geldiği dönemlerde olduğumu hissediyorum. Özellikle
gelişimimin sekteye uğraması ve boş geçen vaktin bana olan olumsuz tesiri canımı sıkıyor.
Bu
mikro üşengeçlik davranışlarıma acil bir çözüm bulmalıyım.
Beslenmemden taviz vermeden ve kurduğum sistemleri devrede tutarak ilerlemeliyim.

195 günlük serimde düştükten sonra o süreye tekrar ulaşamamamın ardındaki nedenleri ve durumları tespit etmeliyim.
Dengeli hâlin en iyi seçenek olduğunu; iniş ve çıkışların seviyesini doğru ayarlamanın gerekliliğinin farkında olmalıyım.

Kendime yatırım yapmayı ve gelirlerimi doğru yönlendirmeyi sürdürmeliyim.

Aceleci tavırlarımdan kurtulup
miskinliği üzerimden atmalıyım.

Nihai hedefime, yani içimde sakladığım o gerçekliğe, adım adım yaklaşmalıyım.

Disiplin ve iradenin bir prototipi olacak ve "Keşiş Modu"nun birçok özelliğini barındıran metotları yaşantıma dâhil etmeliyim.

Ayrıca, günlük
program ve planıma sadık kalmalı, esnek günlerde bile belirli bir metodu izlemeli ve ilerleme sürelerimin takibini yapmalıyım.
Rutin ve tekrarın önemini hayatımın her noktasında fazlasıyla görüyorum.
Şimdi, zaman saymadan önümdeki 1 ayı en iyi şekilde değerlendirme vakti. Bu sefer yaralarımı sararak ve
yalnızlık hissinin çözümünün de yine "ilerlemek" olduğunu kendime hatırlatarak devam etmeliyim.
Başaracağım ve başaracağız dostlar!

NoFap'in asıl mentalitesini anlamak,
"relaps" (nüks) analizinden geçiyor. Yani her yerde duyduğumuz, okuduğumuz reseptör olayının kanıtları her geçen gün daha da gün yüzüne çıkıyor. Never adı da aslında ana planda netlik kazanıyor.
Yollarda yorulsam da, çeşitli sıkıntılarla karşılaşsam da bu
düzeni sağlamalıyım!
1.
Zamanı Planla, Ulaşım Süresini Verimli Kullan
Günlük önceliklerini belirle, toplu taşıma süresini öğrenme ve gelişim için değerlendir.
2.
Mikro Üşengeçlikleri Fark Et ve 5 Dakikalık Eylemlerle Aş
Başlamak için erteleme alışkanlığını kır, “sadece 5 dakika” kuralını uygula.
3.
Beslenme ve Uyku Düzenini Koru, Enerji Yönetimine Dikkat Et
Sağlıklı beslen, yeterince uyu, spora vakit ayırmayı sürdür ve fiziksel enerjini koruyarak zihinsel gücünü artır.
4.
Relaps Nedenlerini Analiz Et, Tetikleyici Durumlara Karşı Önlem Al
Geçmiş nüksleri gözden geçir, tekrar etmemesi için strateji geliştir.
5.
Günlük Rutin ve Takip Sistemi Oluştur, İstikrarı Görselleştir
Her gün yapılacakları planla, başarılarını işaretleyerek ilerlemeyi görünür kıl.
6.
Gelirlerini Kişisel Gelişim ve Sağlığa Yönlendir
Kazancını bilinçli harca; bilgiye, sağlığa ve beceriye yatırım yap.
7.
Hedeflerini Günlük Hatırla, Kararlarını Bu Kimliğe Göre Al
Kim olmak istediğini unutma, her seçiminde bu vizyona sadık kal.