Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap'i Bulmam Ve Sonrasındaki Sürecim (Neverfap Günlüğü)

✅Neverfap: 2 Ay 2 Hafta (17.03.2025)
İstatistik tutmayı bıraktım. Kontrolün bende olmadığını hissettiğim anları bu yüzden yaşadım. Neyse ki neverfapte ve süreçlerde bir kararlılık var. Gün planı ve program ciddi bir öneme sahip. Benim için plan ve program olmaması güne 3-0 yenik başlamak demek. Bu haftada ayrıntılı rapor sunamadım maalesef ki haftaya olan raporumda daha iyi sonuçlarla geleceğim.

✅Neverfap: 2 Ay 3 Hafta (24.03.2025)
İşler istediğim şekilde gitmiyor. Çok eksik ve boşluk bıraktığım zamanlar var. Kendime tekrardan reset atıp o döngüyü oluşturacağım.

Strafe

Yoda
Bir süredir iyi gitmeyen işler sebebiyle tam zamanlı bir monk moda geçiyorum. Hedefimi gerçekleştirip aylar sonra buraya döneceğim. Şimdilik kendinize dikkat edin. Neden böyle olduğunu da daha sonra anlatacağım.
Geri döndüğünde başarmış olacağını biliyoruz. Yolun açık olsun dost.

🌟 Daha sağlam geleceğime söz vermiştim, hedeflerimi gizli tutarak yaklaşık 65 gündür düşük karbonhidratlı beslenme uyguladım. 🏋️‍♂️ Hemen hemen 1,5 aydır düzenli spor yaptım. 💪 Direnç ve dayanıklılık için ekstra uğraştım.

📆 4. sürecimde 3 ayı geçtim. Bu sefer daha önce yapamadığımı ve içimde saklı tuttuğum adımları atmak için mücadelemi sürdüreceğim. 🚀 4. sürecin bana getirileri daha fazla olacak, hayatımın akışını değiştirecek şekilde yaşamaya gayret ediyor ve tüm birikimim için de Allah’a şükrediyor ve daha iyisi için kendimi hazırlıyorum.

🧭 Artık bahaneleri kenara atıp, adım adım ilerlemeye tüm azmimle devam edeceğim. 📖 4. süreç ile birlikte buraya yeni bir hikâyeyi anlatmak da umarım nasip olur.

🤝 Günlüğümü bilen dostlar, değerli forumdaşlarım, 🌱 Kendinize inanmaya, sabretmeye ve çalışmaya devam edin.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ustam girdilerinin devamı gelicekmi acaba
Senin tecrüben çok şey katar buralara(mezun olanlar forumu bırakıyor yeterince faydalanamıyoruz da ondan sordum)

Son düzenleme:
Ustam girdilerinin devamı gelicekmi acaba
Senin tecrüben çok şey katar buralara(mexun olanlsr forumu bırakıyor yegerince faydalanamıyoruz da ondan sordum)
Elimden geldiğince güncellemeye çalışacağım değerli SEDOU12. Özellikle bu sefer daha sağlam ifadelerle gelip profil olarak burada herkesi teşvik edecek şekilde başarılarla gelebilmek istiyorum.

Özgürlüğün 🕊️ tanımı, maddenin karşısında durabilmektir. Asıl mesele ise varoluşun sancıları içinde, kaynağımız ne olursa olsun, ahlakı ve erdemi ⚖️ öne çıkarmaktır.

Diyalektik ☯️, dünyanın ta kendisidir ve önemli olan da bizim bu düzende nerede durmayı seçtiğimizdir.

Yaratılan varlıklar mükemmele tam olarak ulaşamaz, sadece onu arar ✨. Bu arayışta hatalar yapsalar da bu dualitede her zaman doğru için savaşırlar ⚔️. Doğru ise gelişimin kendisidir 📈.

Kişisel dönüşümlerin 🦋 yanı sıra tüm dönüşümler de bu dualitede kendi yerini bulmaya çalışır.

Zamanın ilerleme hızı, bazen çok yavaş oluyor. ⏳ Depresif bir ruh haline girdiğimde hissizleşiyorum. Hayatın içinde eleştirilecek ne kadar çok durum var... 😒

Tanıdık, eş dost sohbetlerinde insanların pervasızca sınırlarınıza girmesi, boş boş konuşmasının yanı sıra bir de müdahale etmeye kalkması gibi ucuz davranışlarla da karşılaşıyorsunuz. 🗣️🚫

Bu hayatta parayla satın alınamayacak en değerli şeylerden biri; erdemli, disiplinli ve iradeli olmaktır. 💪💎 Çoğunluğun gittiği yolun tam tersine gidecek gücü kendinde bulabiliyorsan, olay bitmiş demektir. ✨

O halde yaşam amacımın ilerlemek, gelişmek ve dengeyi sağlamak olması bana yetiyor. 🌱🎯 İçimdeki duyguları saf hale getirmek için büyük bir mesai harcadım. Artık bu saflığı kendime yöneltip, bunu sadece kendime ve inandığım Allah'a kanıtlamak dışında başka bir hedefim yok. 🙏

Bana verilenlerin kıymetini bilerek, daima mükemmeli arayarak yoluma devam edeceğim. 🌟🙌

🕰️ Zaman Akarken Realite Sessizce İşliyor

Realitenin kendisi lehime işliyor.
Yoğun bir iş temposunun içindeyim ve bu süreçte zaman yönetimi konusunda bazı zorluklar yaşıyorum.
Ama biliyorum ki, yakında her şeyi düzene koyacağım. 🛠️

Aklımda olan projeleri sabırla ve azimle yürütmeye devam ediyorum.
🔜 1-2 gün sonra, hedeflediğim bir aşamaya daha ulaşacağım.
Çok emek vererek hazırladığım finaller, her zaman bana ayrı bir heyecan ve gurur verir. 🎯

📆 Ayın 20’sinde tam 4 ayı geride bırakmış olacağım.
Ama artık sürenin geçmesinden çok, esas odağım:
➡️ Genel nihai hedefime ulaşmak
➡️ Asıl prensibimi hayata geçirmek
Ve inanın, bunun için can atıyorum. 💫

💭 Zihinsel Yalnızlık ve Derin Düşünceler

Beni aşağıya çeken tek şey; uzun zamandır hissettiğim yalnızlık.
Eskiden de olurdu, ama bu kez gerçekten canımı yakıyor. 💔

Yaş aldıkça, "dostum" dediğim birçok insanla:

• Ne vakit geçirebiliyoruz
  • Ne de birbirimize gerçekten destek olabiliyoruz

Hayatımda kalan insanlar da bir elin parmaklarını geçmiyor...
Dert değil, ama zaman zaman oluşan o sosyal boşluk ve çaresizlik hissi, beni zorluyor.
🎭 Ruhumun yaratıcı ve mücadeleci tarafı fazla etkilenmese de...

📚 Yeni Bir Derinlik, Yeni Bir Anlayış

Zihinsel olarak daha çok:
📖 Dostoyevski, Tolstoy, Nietzsche gibi yazar-filozofların ne demek istediğini
gerçek anlamda idrak etmeye başladım.
Bu duygular, onların satırlarında başka bir derinlik kazandırıyor bana.

📝 Günlük Notu: Yeni İdealler ✔️

Bugünün notu:
✅ Yeni idealler oluşturuldu.
✅ Süreç devam ediyor.
✅ Ruh hâli not alındı.

4. Ay Değerlendirmesi: Yeniden Odaklanma Zamanı 🧘‍♂️

4.süreç, 4. ay. 🗓️ Bu dönemlerin her zaman bir rehavete açık olduğunu kendime sürekli hatırlatıyorum. Özellikle yoğun iş tempomdan dolayı, kendime özgü "Keşiş Modu"nu (Monk Mode) yeniden devreye sokacağım.
Zamanı yönetmekte zorluk çekiyorum. ⏳ Toplu taşıma ile yaptığım uzun yolculuklar beni fazlasıyla yoruyor. 🚌 Zamanın çok daha değerli hâle geldiği dönemlerde olduğumu hissediyorum. Özellikle gelişimimin sekteye uğraması ve boş geçen vaktin bana olan olumsuz tesiri canımı sıkıyor. 📉

Bu mikro üşengeçlik davranışlarıma acil bir çözüm bulmalıyım. 🎯 Beslenmemden taviz vermeden ve kurduğum sistemleri devrede tutarak ilerlemeliyim. 🥗⚙️

195 günlük serimde düştükten sonra o süreye tekrar ulaşamamamın ardındaki nedenleri ve durumları tespit etmeliyim. 🧐 Dengeli hâlin en iyi seçenek olduğunu; iniş ve çıkışların seviyesini doğru ayarlamanın gerekliliğinin farkında olmalıyım. ⚖️ Kendime yatırım yapmayı ve gelirlerimi doğru yönlendirmeyi sürdürmeliyim. 💰📈

Aceleci tavırlarımdan kurtulup miskinliği üzerimden atmalıyım. 🏃‍♂️💨 Nihai hedefime, yani içimde sakladığım o gerçekliğe, adım adım yaklaşmalıyım. 🎯🌟

Disiplin ve iradenin bir prototipi olacak ve "Keşiş Modu"nun birçok özelliğini barındıran metotları yaşantıma dâhil etmeliyim. ⛩️ Ayrıca, günlük program ve planıma sadık kalmalı, esnek günlerde bile belirli bir metodu izlemeli ve ilerleme sürelerimin takibini yapmalıyım. 📝

Rutin ve tekrarın önemini hayatımın her noktasında fazlasıyla görüyorum. 🔁

Şimdi, zaman saymadan önümdeki 1 ayı en iyi şekilde değerlendirme vakti. Bu sefer yaralarımı sararak ve yalnızlık hissinin çözümünün de yine "ilerlemek" olduğunu kendime hatırlatarak devam etmeliyim. 🩹

Başaracağım ve başaracağız dostlar! 💪 NoFap'in asıl mentalitesini anlamak, "relaps" (nüks) analizinden geçiyor. Yani her yerde duyduğumuz, okuduğumuz reseptör olayının kanıtları her geçen gün daha da gün yüzüne çıkıyor. Never adı da aslında ana planda netlik kazanıyor.

Yollarda yorulsam da, çeşitli sıkıntılarla karşılaşsam da bu düzeni sağlamalıyım! 💯

1. 🕒 Zamanı Planla, Ulaşım Süresini Verimli Kullan
Günlük önceliklerini belirle, toplu taşıma süresini öğrenme ve gelişim için değerlendir.

2. 🧠 Mikro Üşengeçlikleri Fark Et ve 5 Dakikalık Eylemlerle Aş
Başlamak için erteleme alışkanlığını kır, “sadece 5 dakika” kuralını uygula.

3. 🥗 Beslenme ve Uyku Düzenini Koru, Enerji Yönetimine Dikkat Et
Sağlıklı beslen, yeterince uyu, spora vakit ayırmayı sürdür ve fiziksel enerjini koruyarak zihinsel gücünü artır.

4. 🧐 Relaps Nedenlerini Analiz Et, Tetikleyici Durumlara Karşı Önlem Al
Geçmiş nüksleri gözden geçir, tekrar etmemesi için strateji geliştir.

5. 📅 Günlük Rutin ve Takip Sistemi Oluştur, İstikrarı Görselleştir
Her gün yapılacakları planla, başarılarını işaretleyerek ilerlemeyi görünür kıl.

6. 💰 Gelirlerini Kişisel Gelişim ve Sağlığa Yönlendir
Kazancını bilinçli harca; bilgiye, sağlığa ve beceriye yatırım yap.

7. 🎯 Hedeflerini Günlük Hatırla, Kararlarını Bu Kimliğe Göre Al
Kim olmak istediğini unutma, her seçiminde bu vizyona sadık kal.

King Elessar özlendin değerli arkadaşım, buraya not düşebilirsin gelirsen. Ordunun sana ihtiyacı var.
Hocam ben de çok özledim, birçok konuda seni rehber olarak görüyorum. Önceden sana sık sık yazardım, şu sıralar yazmaz oldum bu da benim ayıbım olsun. Bu forumu çok aktif kullanmıyor olmayışımın bir sebebi de, eskisi gibi günlük yazmaman :/

Forumu biraz daha aktif kullanmaya, günlük yazmaya başlayacağım tekrardan. Belli bir süre sonra forumda gezinmek yararsız gözüküyor gibi olsa da, süreci sekteye uğratmamak açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben de çok özledim, birçok konuda seni rehber olarak görüyorum. Önceden sana sık sık yazardım, şu sıralar yazmaz oldum bu da benim ayıbım olsun. Bu forumu çok aktif kullanmıyor olmayışımın bir sebebi de, eskisi gibi günlük yazmaman :/

Forumu biraz daha aktif kullanmaya, günlük yazmaya başlayacağım tekrardan. Belli bir süre sonra forumda gezinmek yararsız gözüküyor gibi olsa da, süreci sekteye uğratmamak açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum.
Eksik olma sağ olasın ben de aynı şekilde hisleri yaşadığımdan pas atıyor ve finali senden bekliyorum zaman zaman :) Öyle ayıba can kurban. Evet son metnimde de anlattığım gibi kendimi tanıyamaz hallere giriyor sanki yeniden ergenliğe girmiş gibi davranıyorum bazen. Bu hal ve tavır alışkın olduğumun dışında ve ben kendi gelişimimi sekteye uğrarken gördüğümde iyi hissetmiyorum. Yazacağım gün saymak için değil düşünce ve ilerleme metinlerini kısa bile olsa zaman zaman ekleyeceğim.

Çok iyi yaparsın niye böyle diyorum çünkü 3-4 süreç geride kaldı ve özellikle burada birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Diğer burayı takip eden değerli forum üyeleri de istedikleri katkıları yapabilirler. Buraya okunan metinlerden, videolardan da serpiştirilebilir. Benim günlüğüm bunun için herkese açıktır. Süreci ilerletme ve anlamlandırma hayatını belli bir amaca endekslemiş kişiler için çok değerli. Hala alay konusu olan bir mantıktan bahsediyoruz. Oysaki sadece sinir sistemini, beyni ve hormonları anlamak burada yapılan iradelerin neyi amaçladığını çok iyi anlatıyor. İnsanın fabrika ayarlarının ne denli önemli olduğu günümüzde daha da açık. Özellikle yerel ve global ölçekte 2-3 satır okumayan ve sadece magazinsel ve sadece haza dayalı araç kullanan insan tipine karşı bizlerin yaptığı mücadeleler büyük mana kazanıyor. O sebeple buradaki kullanıcı adlarımız üzerinden ilerlettiğimiz bu çalışmalar meyvesini genel hayatta veriyor. Ezcümle, her birimiz bu foruma gelirken düzeltmek istediği davranış kalıpları için geldi. Ben kendi adıma bu süreçlerden hep güçlenerek çıktım.

Son düzenleme:
Devam ediyorum üzülerek söylemem gerekiyor reseptörlerim zarar gördü, dinlenememiş hissediyor ve bir türlü düzenimi koruyamıyorum. Hiçbir yazı düzenlemesi yapmadan içimden geçenleri dökmek istedim. Kendimi tanıyamıyorum elime alıp kaydırma döngüsüne girdiğim son zamanın üstünden zaman geçti bu hal ve tavra inanamıyorum. Bir an önce bu zaman tanımı da yeterli değil acilen bir düzene girmem gerekiyor. Maddi ve manevi yıpranıyorum çünkü bozulan tüm rutinlerimle zamanın geçişi değersizleşiyor. Özellikle artık bir ayrıma daha vardım genel olarak insanlar belli yaştan sonra tamamen boşlamış. Sadece hormonları pik yaptıran konular ve gündemlerle meşguller. Bu sebeple toksik insan, paternler ve saçmalıklardan uzaklaşmam bana bundan sonraki hayatımda değer katmaya devam edecek. Buraya da kısa notlar düşülmesi -gün saymanın ötesinde bunu ben de bıraktım dönüm noktalarının takibi dışında- raporlama açısından önem kazanacak. Yokuş aşağı gidiyorum ne olan biteni farkındayım ne de neyi niçin yaptığımı en temel aktivitelerimden de uzaklaşacaksam ve sosyal medyadaki beğeni, yorum gibi tamamen başkalarının tepkilerine odaklı yaşayacaksam işim var. Derin yalnızlık hissimin bitmeyeceğini ve bu durum yönetmem gerektiğini kavramalıyım. Öğren, kavra, tekrar et, zamanı değerlendir gibi temel metotların aslında hayatın dinamiğinde ne kadar büyük öneme sahip olduğunu da her yaşadığım saniye daha iyi manalandırıyorum. Tanrı, tarih her zaman hakkını koşulları değerlendirebilenler için verecektir. Toplum ise hangi yola varacağını kendi seçer. Son zamanlarda olan bitenler toplumun algısının son 200 yılda daha da kötüye gittiğini göstermekte. Şirketlerin yönettiği medya, müzik, siyaset ve daha nice ana konuların toplumları ne hale getirdiği ortada. Dünyada 200 yılda kaynakların nasıl zarar gördüğü de aynı şekilde meydanda. Bu sebeple benim güvendiğim ödev ahlakı gibi temellendirmeler. Yaptığım tüm erdemli davranışları da bu sebeple yapmak istiyor ve yapmaya gayret ediyorum. Daha iyi olacağım başka yolu yok.

Son düzenleme:
Bu hislerin relapse in kıyısından döndüreceğini biliyordum. İnanılmaz bir şekilde silkindim ve kendimle olan mücadelemi yendim. Bir daha böyle bir durum yaşamamak için artık şu düzeni kurmalıyım. Hata yapmak başka tepetaklak olmak bambaşka.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6